Murray drugi put prekinuo suradnju s trenerom: “Dobro smo se zabavljali”

Murray drugi put prekinuo suradnju s trenerom: “Dobro smo se zabavljali”

Murray je s Lendlom osvojio tri grand slam naslova i dvije olimpijske medalje.

Andy Murray/Getty Images

Nekada prvi tenisač svijeta 30-godišnji Škot Andy Murray je u petak objavio kako raskida suradnju s Čehom Ivanom Lendlom koji ga je trenirao od lipnja 2016.

“Zahvaljujem Ivanu za svu njegovu pomoć i savjete tijekom godina. Postigli smo velike uspjehe i puno toga naučili kao tim”, izjavio je Škot, dodavši da je prekid suradnje “sporazuman”.

“Moj cilj sada je da budem spreman za Australiju s već uspostavljenim timom i da se vratim u natjecanja”, dodao je Murray.

Ovo je drugi prekid suradnje između Murraya i Lendla. Lendl je škotskog tenisača prvi put trenirao između 2012. i 2014. kada je Murray osvojio US Open (2012.), Wimbledon (2013.) i olimpijski naslov.

Nakon toga je Murray počeo trenirati pod vodstvom Francuskinje Amélie Mauresmo a ta je suradnja okončana u svibnju 2016.

Nakon što su obnovili suradnju u lipnju 2016. Murray je osvojio drugi naslov u Wimbledonu i drugu olimpijsku medalju. Također se popeo na prvo mjesto ATP ljestvice gdje je boravio 41 tjedan.

No za Murraya je ova godina bila dosta teška zbog stalnih problema s kukom. Zadnji natjecateljski meč je bio četvrtfinale Wimbledona u kojem ga je porazio Amerikanac Sam Querrey. Osim toga, pao je 16. mjesto ATP ljestvice.

“Želim da Andy ide prema naprijed. Ostvarili smo dobre rezultate i dobro smo se zabavljali”, kazao je 57-godišnji Lendl koji je i sam osvojio osam grand slam naslova u razdoblju od 1984. do 1987.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.