Musa: Ključ za Island je psihička pripremljenost

Musa: Ključ za Island je psihička pripremljenost

Musa je uvjeren u kvalitetu naše reprezentacije.

Photos HRS/Željko Musa

“Borit ćemo se kao u dvoboju sa Srbijom i u sljedećim utakmicama, a čeka nas vrlo težak protivnik i potpuno drugačija utakmica nego protiv Srbije”, kazao je o Islandu za Index.hr hrvatski reprezentativac Željko Musa.

Hrvatska rukometna reprezentacija jučer je pobijedila Srbiju 32:22 na otvaranju Eura, a sutra Hrvate čeka težak meč protiv Islanda, koji je pobijedio Švedsku 26:24. “Drago mi je što smo u onakvom ambijentu splitske Arene uspjeli pobijediti Srbe i sada puno lakše idemo dalje. Islanđani su iznenadili Šveđane, koji su bili favoriti, čime su malo poremetili našu skupinu. Vrlo su snažni sa sjajnim vođom Palmarssonom, brzi su i brzo završavaju napade. Ključ je da se psihički pripremimo kao što smo to radili i prije Srbije. U napadu trebamo biti krajnje strpljivi, ne ulaziti u neke loše opcije šuta kako ne bismo razbranili njihova golmana Gustavssona, koji je uništio Šveđane”, izjavio je Musa.

“Obećao sam sebi da ću doslovce dati sve od sebe na ovom prvenstvu i boriti se do posljednjeg atoma snage. Na izborniku Červaru je da procijeni tko će i koliko igrati, kao što je odlučio da ostanemo Vori i ja, a otpadnu Tin Kontrec i Marino Marić, koji su također iznimno kvalitetni. Bitan je momčadski učinak, osobne statistike nisu”, zaključio je hrvatski pivot koji je minutažu u utakmici sa Srbijom dijelom s Igorom Vorijem.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.