NAJBOLJE EUROPSKE U22 EKIPE U BORBI ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Muška hrvatska reprezentacija U22 bez pobjede

Muška hrvatska reprezentacija U22 bez pobjede

HRVATSKA - SLOVENIJA 0:3

Foto: HOS Facebook

Posljednja utakmica turnira europskih kvalifikacija za 2017 U23 svjetskog prvenstva odigrana je između ekipa na začelju tablice, domaćina Hrvatske (6.mjesto) i Slovenije (4.mjesto). Prvi tehnički time out zasvirao je na 8:5 pri vodstvu Slovenije što je već na samom početku prvog seta nagovjestilo da je Slovenija ušla u set ozbiljno i koncentrirano. Hrvatska ubrzo vođena odličnim Petrom Đirlićem (18 poena) počinje smanjivati poen razliku te time daje  razlog izborniku Slovenije Kselu Iztoku da zatražiti prvi time out pri rezultatu 15:12. Ekipe su otišle na drugi time out  pri rezultatu 12:16 nakon kojeg je Slovenija nastavila dominirati i potom s lakoćom završila prvi set 25:15.

U nastavku Slovenija zadržava dominaciju zahvaljujući velikom broju pogreška Hrvatske što im donosi osvajanje i drugog seta s rezultatom 25:18.

U trećem setu na samom početku nije bilo nikakvih naznaka u promjeni igre Hrvatske sve do rezultata 13:11 kada je izbornik Slovenije iskoristio svoj prvi time out. Slovenija boljom koncentracijom i igrom ponovno preuzima inicijativu ne dozvolivši Hrvatskoj da okrene set u svoju korist sve do rezultata 23:23 kada je Hrvatska po prvi put ozbiljno ugrozila vodstvo Slovenije. Dvije pogreške Hrvatske su na kraju dovele do pobijede Slovenije rezultatom 25:23.

Kapetan Hrvatske reprezentacije Filip Šestan  izjavio je nakon utakmice: “Na turniru su sudjelovale sve jake i kvalitetne ekipe zato smo i očekivali teške utakmice i zato smo igrali na sve ili ništa. U utakmici s Italijom smo bolje igrali nego sa Slovenijom. Malo nam se nakupilo umora, fizičkog i psihičkog što je bio možda uzrok  lošije igre.”

Slovenski reprezentativac Štern Tonček (13 poena) kratko je prokomentirao: “U utakmici smo očekivali bolju igru Hrvatske pogotovo jer ih poznajemo kao dobru ekipu s priprema u Mariboru. U ovu utakmicu smo ušli kao favoriti i to smo uspjeli iskoristiti. “

Nakon pobjede nad Bugarskom i Turskom, Italija i Poljska su ekipe koje su se na održanom turniru kvalificirale  na Svjetsko prvenstvo U23 2017.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.