Muška odbojkaška reprezentacija počela pripreme za Srebrnu ligu i MI

Muška odbojkaška reprezentacija počela pripreme za Srebrnu ligu i MI

12 odbojkaša došlo je na prvo okupljanje, još četvorica se očekuju u sljedećim danima.

Hrvatski odbojkaški reprezentativci predvođeni izbornikom Ivanom Rančićem okupili su se jučer 04. svibnja u 13 sati u hotelu Baletna škola u Kaštel Kambelovcu u sklopu priprema za Srebrnu ligu i predstojeće Mediteranske igre u Španjolskoj.

Izborniku Rančiću na prozivku je došlo dvanaest igrača:

tehničari:Petar Višić i Nikola Šćerbakov

dijagonala: Petar Đirlić

primači: Marko Sedlaček, Filip Šestan, Ante Giljanović i Danijel Galić

srednji blokeri: Sandro Dukić, Ivan Mihalj i Stipe Perić

libero: Hrvoje Pervan i Kristian Smiljanić

Ostali igrači stići će idući tjedan. Na pripreme za ove dvije reprezentativne akcije zbog fakultetskih obaveza neće doći Sven Šarčević i Marino Marelić.

Fran Peterlin dobio je dan, dva odmora, jer se jučer vratio iz Grčke, gdje je igrao polufinale grčkog playoffa, neće još biti Lea Andrića, Timofeja Žukovskog i Ivana Raiča koji imaju još uvijek obaveza u svojim klubovima i njih očekujemo u tjednu prije početka europske lige. S obzirom da je takvo stanje u momčadi, morat ćemo se tako i prilagođavati na treninzima.” – rekao je izbornik Rančić.

Hrvatska reprezentacija boravit će u Kaštelima do 17. svibnja kada seli u Dugopolje u hotel Katarina, koji će im biti baza do kraja Srebrne lige. Naša reprezentacija prvu utakmicu igra 19. svibnja protiv reprezentacije Mađarske, a u našoj grupi još se nalaze reprezentacije Bjelorusije i Albanije.

“Pratimo dosta sve tri reprezentacije s kojima igramo. Svi imaju kvalitetu, mislim da smo u rangu s Mađarskom i da ćemo se morati dobro pripremiti i biti kompletni, da bi im mogli parirati. Međutim još uvijek se ne zna u kojim sastavima će igrati te tri reprezentacije, jer nisu svi igrači još potvrdili svoj dolazak. Ne smijemo ni zanemariti Albaniju koja u svojim redovima ima dva tri iskusna igrača.” – rekao je izbornik Rančić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.