"Ono što nazivljemo ružom moglo bi mirisati i pod drugim imenom"

Na dan zaljubljenih u hrvatskom sportu medalja je ruža

Na dan zaljubljenih u hrvatskom sportu medalja je ruža

Zanimljiv je podatak koji govori da je od 2002. Hrvatska svake 4 godine upravo na dan zaljubljenih osvajala medalju na Zimskim olimpijskim igrama. Je li to puka igra slučajnosti ili je to poseban utjecaj ovog zaštitnika na naše sportaše i dodatna motivacija koja ih je potaknula da osvoje odličja – ne treba se pitati, treba vjerovati da je na taj dan motivacija uistinu malo jača.

Tradiciju je započela Janica Kostelić koja je u Salt Lake Cityju 14. veljače 2002. osvojila prvo hrvatsko i prvo od četiri svoja olimpijska zlata – kombinacijsko. Čudesni nastup na američkom snijegu Janica je te veljače okončala s ukupno tri olimpijska zlata i srebrom.

Četiri godine poslije u Torinu Janica upotpunjuje kolekciju s još jednim zlatom  i srebrom, a na tron se penje i njezin brat  Ivica Kostelić  koji dolazi  do prvog olimpijskog srebra u kombinaciji.

U Vancouveru na dan Sv. Valentina 2010. naš biatlonac Jakov Fak  osvaja broncu.

Prije dvije godine u ruskom Sočiju na Dan zaljubljenih povijest se ponavlja i Ivica  Kostelić  ponovno osvaja odličje – svoje četvrto olimpijsko srebro u kombinaciji.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.