Na Europskom paraplivačkom prvenstvu nastupit će 11 hrvatskih plivača

Na Europskom paraplivačkom prvenstvu nastupit će 11 hrvatskih plivača

Europsko paraplivačko prvenstvo održat će se od 13. do 19. kolovoza u Dublinu.

Foto: Paraolimpijac / Facebook

Od ponedjeljka, 13. kolovoza pa do nedjelje, 19. kolovoza 2018. u irskom Dublinu održava se IPC Europsko paraplivačko prvenstvo koje je okupilo 400 plivača iz 37 zemalja.

Hrvatske boje brane 11 plivačica i plivača koji će startati u 34 discipline, ovisno o njihovim kategorijama tjelesnog oštećenja.

„Očekujem od paraolimpijaca Dine Sinovčića člana PK Cipal iz Splita i Kristijana Vincetića člana PK Dubrava iz Zagreba da budu u borbama za odličja. Sinovčić je ove godine u svojoj kategoriji tjelesnog oštečenja isplivao na 100m leđno najbrže europsko, a drugo svjetsko vrijeme, tako da se možemo nadati odličju u ovoj disciplini koja je na rasporedu 16. kolovoza. Od Vincetića svakako očekujem borbu za odlićja na 100 delfin 15. kolovoza i na 400 slobodno 18. kolovoza“ izjavio je izbornik Slobodan Glavčić te naglasio

„Nekolicina plivača je zbog promjena u pravilima spuštena u niže klase te zbog tog razloga bio bih zadovoljan da svi ostali uđu u finala neke od disciplina u kojima će nastupiti“ zaključio je izbornik Slobodan Glavčić.

Hrvatski plivači nastupaju na Europskim prvenstvima od 1995. godine na kojima su osvojili 23 medalje.