Na Europskom paraplivačkom prvenstvu nastupit će 11 hrvatskih plivača

Na Europskom paraplivačkom prvenstvu nastupit će 11 hrvatskih plivača

Europsko paraplivačko prvenstvo održat će se od 13. do 19. kolovoza u Dublinu.

Foto: Paraolimpijac / Facebook

Od ponedjeljka, 13. kolovoza pa do nedjelje, 19. kolovoza 2018. u irskom Dublinu održava se IPC Europsko paraplivačko prvenstvo koje je okupilo 400 plivača iz 37 zemalja.

Hrvatske boje brane 11 plivačica i plivača koji će startati u 34 discipline, ovisno o njihovim kategorijama tjelesnog oštećenja.

„Očekujem od paraolimpijaca Dine Sinovčića člana PK Cipal iz Splita i Kristijana Vincetića člana PK Dubrava iz Zagreba da budu u borbama za odličja. Sinovčić je ove godine u svojoj kategoriji tjelesnog oštečenja isplivao na 100m leđno najbrže europsko, a drugo svjetsko vrijeme, tako da se možemo nadati odličju u ovoj disciplini koja je na rasporedu 16. kolovoza. Od Vincetića svakako očekujem borbu za odlićja na 100 delfin 15. kolovoza i na 400 slobodno 18. kolovoza“ izjavio je izbornik Slobodan Glavčić te naglasio

„Nekolicina plivača je zbog promjena u pravilima spuštena u niže klase te zbog tog razloga bio bih zadovoljan da svi ostali uđu u finala neke od disciplina u kojima će nastupiti“ zaključio je izbornik Slobodan Glavčić.

Hrvatski plivači nastupaju na Europskim prvenstvima od 1995. godine na kojima su osvojili 23 medalje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.