Međunarodno natjecanje "IAAF Race Walking Challenge"

Na hodačkom mitingu pali novi hrvatski rekordi

Na hodačkom mitingu pali novi hrvatski rekordi

Foto: Atletski klub Agram/ Facebook

Već tradicionalno grupa hodača atletskog kluba Agram iz godine u godinu nastupa u Dudincama na vrlo jakom hodačkom mitingu serije “IAAF Race Walking Challenge”, a veseli činjenica da je tako bilo i ove godine. Na pravom malom `hodačkom spektaklu´ održanom ove subote, prijavljenih natjecatelja je bilo iz više od 40 zemalja, a među njima nastupilo je petero članova ovoga kluba.

Prvi je krenuo Bruno Erent, njegovih drugih 50 km u životu započelo je u 8:30. Prisjetimo se, njegova debi na ‘pedesetki’ u Andernachu prije nešto više od 6 mjeseci prošao je zaista sjajno, uvjerljivo je ‘srušio’ hrvatski rekord i postavio novi u vremenu 4:28:30, no ovaj put nije uspio završiti presudila je ozljeda. Sa svojim nastupom je završio nakon prolaza na 25 km, u tom trenutku je imao vrijeme 2:04:29.

U 13:30 nastavile su se discipline hodanje 3 km za kadete i kadetkinje. Sezonu su otvorili  kadetski rekorderi Hrvatske, Eli Pevec i Bruno Rožman, a prvi nastup u Agramovom dresu ubilježila je i Tara Friščić. Mladi Bruno će ovu utrku pamtiti po novom hrvatskom kadetskom rekordu kojeg je ponovno postavio. Prije godinu i pol je hodao 14:30, a  ovaj put  je završio utrku za 14:01 čime je ponovno postavio najbolji rezultat ove dobne kategorije. Uz rekord, osvojio je 2. mjesto u utrci. Eli je u svojoj utrci u cilj ušla s 15:35 što je njezin novi osobni rekord u ovoj cestovnoj kategoriji, a vrijedan je podatak kako je ovim rezultatom ostvarila uvjerljivu pobjedu. Uz nju je debitirala Tara koja je s prvom utrkom ispod 20 minuta (tj. 19:56) najavila kako je na pravom putu ostvarivanja kvalitetnih rezultata u ovoj sportskoj grani.

Hrvatska seniorska rekorderka Ivana Renić (upravo u ovoj disciplini) pokušala je ‘probiti’ granicu hodanja spomenute distance ispod 2 sata. Njezin aktualni hrvatski rekord je do tog trenutka bio 2:00:31,  ali ovom utrkom ušla je u cilj i postigla  novi hrvatski seniorski rekord  1:52:41.

Čestitke našim reprezentativcima!

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.