Na utrci “Wings for life” hrvatsku atletiku predstavljat će Nikolina Šustić

Na utrci “Wings for life” hrvatsku atletiku predstavljat će Nikolina Šustić

Foto: Wings for life World run Facebook

Nakon impresivne pobjede na domaćoj Wings for Life World Run utrci, Nikolina Šustić predstavljat će hrvatsku atletiku u Norveškoj 8. svibnja na trećem izdanju globalnog sportskog spektakla. Obećala je opuštenu utrku s osmijehom na licu, svjesna koliko je bitno trčati za one koji to ne mogu.

Wings for Life World Run utrka i ove će godine ujediniti svijet s ciljem učiniti ozljede leđne moždine izlječivima. Među više od stotinu tisuća sudionika bit će i neki od najjačih aduta hrvatske atletike, no neće svi trčati na domaćem terenu. Nakon pobjede prošle godine u Zadru s pretrčanih 48 kilometara, Nikolina Šustić zaradila je nagradno putovanje i izabrala predstavljati našu zemlju na norveškoj Wings for Life World Run utrci u Stavangeru.

Nikolina se u karijeri može pohvaliti pobjedama na brojnim maratonima i ultramaratonima, kao i s pretrčanih 130 km prije pet godina na utrci Forrest Gump u Zagrebu. Posebno se ponosi pobjedom na prošlogodišnjoj talijanskoj ‘Del Passatore’ utrci, na kojoj je pretrčala 100 kilometara za 7 sati i 41 minutu, što je drugi najbolji rezultat ikad istrčan na toj dionici. Ipak, smatra da sami rezultati i rekordi nisu ono najvažnije u trčanju.

„U današnjem svijetu materijalizma najvažniji su rezultati i brojevi, a tko tako ne razmišlja ispada čudak. No, trčanje je nešto sasvim drugo. Ja se radujem trčanju. Prije svake utrke obuzme me taj neki osjećaj sreće i uzbuđenosti. Ne opterećujem se rezultatom, bitno je da uživam. Voljela bih kada bi moje pobjede svijetu mogle donijeti više mira i ljubavi, više dobrote“, priznaje 28-godišnja trkačica koja je zbog takvog razmišljanja zapravo idealno utjelovljuje duh cijele Wings for Life World Run utrke.

Unatoč problemima s ozljedama koje idu uz vrhunsko trčanje, Nikolina je nedavno pobijedila na maratonu na Malti te priprema još mnogo nastupa ove sezone, uključujući i pokušaj ispunjavanja olimpijske norme za maraton u Riju.

„Ne želim se opterećivati. Ako norma dođe, doći će. Ako ne, to ništa ne mijenja. Imam svoje trčanje i svoj svijet koji se mislim ipak dosta razlikuje od velike većine.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.