Nacional Zagreb domaćin lige prvaka

Nacional Zagreb domaćin lige prvaka

Velika vijest došla je iz sjedišta krovne nogometne organizacije UEFA u Zagreb. Odlučeno je kako je Nacional Zagreb jedan od četiri domaćina u Elitnoj rundi Lige prvaka, što znači da će zagrebačka publika u Domu sportova moći uživo gledati najbolje momčadi starog kontinenta.  Šesnaest najboljih europskih momčadi borit će se tako za četiri mjesta koja vode na finalni turnir koji je na rasporedu u travnju sljedeće godine.

Utakmice zagrebačkog turnira bit će igrane u Maloj dvorani Doma sportova. Turniri Elitne runde bit će odigrani u razdoblju od 22. do 27. studenoga, a Nacional će suparnike doznati u petak, 21. listopada (13.30 sati), kada će u Nyonu biti održan ždrijeb.

Nacional za suparnika neće moći dobiti srpski Ekonomac iz Kragujevca, s kojim se sastao u prethodnom krugu natjecanja i s kojim se zajedno plasirao u Elitnu rundu.

Podsjetimo kako su u prethodnom krugu  u Elitnoj rundi nastup  izborili : ETO Gyoer (Mađarska), Brezje Maribor (Slovenija), Araz Naxčivan (Azerbajdžan), Feniks (Kosovo), Nikars Riga (Latvija), Hamburg Panthers (Njemačka), Sporting (Portugal), Real Rieti (Italija), EP Churdim (Češka), City’US Targu Mures (Rumunjska).  Izravan plasman u Elitnu rundu imaju Jugra Yugorsk (Rusija), Dinamo Moskva (Rusija), Kairat Almaty (Kazahstan), Inter FS (Španjolska).

Po jedan od četiri kluba koji su se izravno plasirali u Elitnu rundu bit će raspoređeni u različite skupine, dok će ostale momčadi biti raspoređene tako da će u dvije skupine biti jedan prvoplasirani i dvije drugoplasirane momčadi iz prethodnog kruga, a u preostale dvije dva prvoplasirana i jedan drugoplasirani klub. Samo pobjednici turnira Elitne runde izborit će mjesto na finalnom turniru koji će biti odigran od 27. do 30. travnja 2017.

foto: Nacional Zagreb FC

foto: Nacional Zagreb FC

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.