Nadal ponovno bolji od Čilića

Nadal ponovno bolji od Čilića

Marin Čilić stao je na četvrtfinalu na ATP turniru u Baselu...

Marin Čilić/Foto: commons.wikimedia.org - Carine06

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio izboriti mjesto u polufinalu turnira iz serije 500 u Baselu. U četrtfinalu je bolji od njega bio Španjolac Rafael Nadal s 4:6, 6:3 i 6:3 nakon samo dva sata i 13 minuta igre.

Čilić je tako i dalje bez pobjede nad Top 10 igračem u ovoj sezoni, premda je sve do sredine drugog seta bio na najboljem putu prekidanja negativnog niza od 0-10, od prošlogodišnjeg trijumfa na US Openu.

Prvi hrvatski reket vodio je, naime, 6:4 i 2:0, kontrolirao igru na terenu, no tada je uslijedio pad iz kojeg se Međugorac nije vratio. Nestalo je sigurnosti i preciznosti na njegovu servisu, a u Čilićevu su se igru uvukle brojne pogreške. U sljedećih devet gemova osvojio je samo osam poena te dopustio Nadalu da poravna rezultat te u odlučujućem setu povede s 2:0.

Posljednju priliku za povratak Marin je propustio u četvrtom gemu trećeg seta kad je s dvije pogreške pomogao Nadalu u spašavanju dvije break lopte (15:40). Španjolac je takvu ponudu objeručke prihvatio i do kraja meča Čiliću više nije dopuštao prigodu.

Međugorac je meč završio s 49 neforsiranih pogrešaka (Nadal je imao 26). Čilić je, istina, imao i 37 izravnih poena naspram Nadalovih tek 14, ali je većinu pogrešaka napravio u drugom i  trećem setu, koji su na koncu i otišli na stranu Španjolca.

ATP Basel, četvrtfinale:
Rafael Nadal (Španjolska) – Marin Čilić (Hrvatska) 4:6, 6:3, 6:3

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.