Nagrada D. Petrović prvi put bez kandidatura za najuspješniju žensku ekipu

Nagrada D. Petrović prvi put bez kandidatura za najuspješniju žensku ekipu

Tradicionalno krajem kolovoza sastaje se Odbor za dodjelu Nagrade Dražen Petrović i odlučuje o laureatima. Radi se o najuspješnijim hrvatskim mladim sportašicama i sportašima do 20 godina te onima do 16 godina u kategoriji najvećih nada hrvatskog sporta.

Foto: HOO

U izboru najboljih za 2018. godinu sjednici u prostorijama Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nazočilo je devet od ukupno 13 članova odbora. Pravovaljane odluke, utemeljene na postignutim rezultatima i kriterijima iz Pravilnika nagrade, jednoglasno su prihvaćene u pet kategorija, dok u kategoriji najuspješnije ženske ekipe nije ni bilo glasovanja zbog nedostatka kandidatkinja. Na taj problem posebno je upozorila dopredsjednica HOO-a, Morana Paliković Gruden, koja je na čelu i Komisije HOO-a za ravnopravnost spolova u sportu:

“Ovaj trend nije od jučer, kriza ženskog ekipnog sporta traje već godinama. Još 2010. godine upozoravali smo da bi se ovako nešto uskoro moglo dogoditi. Moramo izraziti zabrinutost zbog toga i potaknuti nadležne na akciju…”

Osim Morane Paliković Gruden, članovi Odbora za dodjelu Nagrade Dražen Petrović su dopredsjednik HOO-a Damir Martin i član Vijeća Boris Mesarić; predstavnici Kluba olimpijaca Martina Zubčić Dušak, Marija Anzulović i Dubravko Šimenc; predstavnici Komisije sportaša HOO-a Vedrana Malec, Snježana Pejčić i Šime Fantela te predstavnici Hrvatskog zbora sportskih novinara Vinko Knežević, Nikola Lipovac i Dea Redžić, kao i predstavnik Sportskih novosti Mario Zorko. Predsjednik Odbora je proslavljeni veslački olimpijac Damir Martin.

Svim laureatima nagrade će biti uručene na svečanosti u Muzeju Dražena Petrovića 10. rujna 2018. godine, na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.