NAJAVA: Tko će pomrsiti račune Libertasu i skinuti ga s državnog trona?

NAJAVA: Tko će pomrsiti račune Libertasu i skinuti ga s državnog trona?

Ovoga vikenda s Prvenstvom Hrvatske kreću stolnotenisači, a po svemu sudeći očekuje nas velika borba za naslov prvaka.

Nakon četiri mjeseca pauze kreće nova stolnoteniska sezona. Libertas Marinkolor pokušat će obraniti naslova hrvatskog prvaka, ali ove sezone bit će mu znatno teže.

Od sastava iz prošle sezone momčad su napustili Tošić i Simović. Libertas je vrlo dobra momčad, no njihov glavni konkurent za naslov, varaždinski Starr, se dosta pojačao. Prošle sezone smo gledali jednu od najneizvjesnijih završnica u povijesti hrvatskog stolnog tenisa, što ukazuje da su momčadi bile gotovo podjednake.

Sada su Varaždinci, uz lanjsku glavnu uzdanicu Zeng Jia, nadodali bivšeg hrvatskog reprezentativca Tan Ruiwua. Već je i to dosta da ih se postavi kao prve favorite za titulu, a tu su još Ređep, Persolja, Horvat, Bailey, Kraljić.

Starr i Libertas susreću se već u 2. kolu 7. listopada na vrućem terenu u Gospinom polju. Sa sigurnošću možemo ustvrditi kako će ta dva kluba igrati polufinale, dok nije sigurno tko će zauzeti preostala dva mjesta.

Zagreb je ostao bez Arbanasa, doveli su Mustapića, a ostala je trojka od lani – Maglić, Tica, Mijatović. To im sigurno jamči borbu za doigravanje. Pula je lani također igrala polufinale, a promjena u sastavu nema. Ostali su na braći Runjić i Marakoviću, tako da su i oni izgledni kandidati za polufinale doigravanja.

Od mogućih pretendenata na završnicu svakako valja izdvojiti novaka u Superligi, Obrtničku školu Brod. Iz Splita su doveli Jalžabetića, iz Srdoča D. Zeljka, a u matično jato vratio se i Arbanas. Tu je i Vodovod, koji je ostao na identičnom sastavu kao i lani (Zovko, Knežević, Banek), što znači da bi se mogli upetljati u borbu za doigravanje. U posljednje tri sezone dvaput su bili peti, jednom šesti.

I Dugo Selo će biti zanimljiva i mlada momčad, uz braću Martinek tu je i najbolji hrvatski kadet Ban. Ako i neće vidjeti doigravanje, sigurno će nekom od jačih sastava pomrsiti račune. Također valja upozoriti na Igeu Željezničar, koja je ostala na istom sastavu kao i lani kada su bili na vrlo dobrom šestom mjestu (Vidaček, Barić, Hrelec, Belaj).

Split su napustila dva važna igrača, Jalžabetić i Mustapić, ostao je Bakač, a tu su još Jerković, Žižak, Munivrana, Duplančić. Podravka je lani ostala prva iznad crte, a sastav za novu sezonu je isti – Samac, Lončar, Jurašić, Stojanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.