Najavljen malonogometni spektakl

Najavljen malonogometni spektakl

Opatija će ugostiti malonogometnu prijateljsku utakmicu Hrvatske i Italije...

Dario Marinović/Getty Images

Prijateljska malonogometna utamkica između Hrvatske i Italije zaigrat će se u srijedu, 23.rujna u 19:30 u sportskoj dvorani Marino Cvetković, najavljeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

“Grad Opatija ima privilegiju ugostiti ovako jaku skupinu, pogotovo što igramo protiv Italije, aktualnih prvaka Europe, koji su nakon dugo vremena uspjeli skinuti Španjolsku s vrha. Želio bih se zahvaliti predsjedniku HNS-a koji je dao prijedlog da se utakmica održi u Opatiji, ali i svim opatijskim akterima koji su dali podršku i pomogli u realizaciji utakmice će aktualni europski prvaci odmjeriti snage s našom reprezentacijom” – izjavio je Boris Durlen, predsjednik komisije za futsal.

Izbornik Mato Stanković sastavio je popis kandidata na kojemu se nalaze igrači za sutrašnju utakmicu protiv Italije:

Saša Babić (Pesarofano), Kristijan Grbeša (Nacional), Vedran Matošević (Nacional), Luka Perić (Nacional), Franco Jelovčić (Split Tommy), Josip Suton (Split Tommy), Jakov Grcić (Split Tommy), Ivo Jukić (Split Tommy), Duje Bajrušović (Split Tommy), Andrej Pandurević (Osijek Kelme), Dario Marinović (Elpozo Murcia), Matija Capar (Futsal Dinamo), Matej Horvat (Futsal Dinamo), Franko Bilić (Ekonomac), Maro Đuraš (Square), Marinko Šamija (Square) i Duško Martinac (Vrgorac).

“Nakon utakmice protiv Belgije, po drugi put smo u Opatiji. Utakmica s prvakom Europe veliki je izazov, no kako smo prije nekoliko godina zajednički odlučili da radimo pripreme s jačim reprezentacijama jer jedino tako možemo rasti i raditi na kvaliteti. Vrlo je teško komparirati naše reprezentacije po svim aspektima. Sve je na strani Talijana, a za one koji nisu upoznati sa situacijom u futsalu, treba istaknuti da je njihova reprezentacija sastavljena isključivo od Brazilaca, koji su dobili talijansko državljanstvo te da su možda dva igrača Talijani. Trenutno smo bez četiri ključna igrača koja su nam jako bitni, i želimo vidjeti na koga možemo računati, pogotovo što je ovo vrlo mlada reprezentacija. Očekujemo jake protivnike” – poručio je izbornik.

Fernando Kirigin, zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije izjavio je: “Zahvalio bi se HNS-u koju je dao inicijativu da se jedna utakmica odigra u našem gradu. Grad Opatija, kao i Sportski savez definitivno stoje iza ovog projekta koji je vrlo važan za naš grad. Ovim putem moram pohvaliti predstavnika naše članice, AK Opatija motorsport, koji se prihvatio velikog posla s organizacijom ove utakmice. Obzirom na dosadašnja iskustva, ne sumnjam da će i ova manifestacija biti organizirana na visokom nivou, te pozivamo sve ljubitelje sporta da dođu i podrže našu reprezentaciju”.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.