Najbogatiji sportaš svijeta odlazi u mirovinu

Najbogatiji sportaš svijeta odlazi u mirovinu

Floyd Mayweather odradit će još dvije borbe prije no što okonča boksačku karijeru.

Floyd Mayweather/Foto: Gettyimages

Meč stoljeća između Floyda Mayweathera i Mannyja Pacquiaoa trebao bi biti pretposljednji u karijeri trenutačno najbogatijeg sportaša svijeta.

Mayweather je, naime, napunio 39 godina života i najavio kako mu je – dosta. Profesionalni američki boksač prošle je godine, primjerice, odradio tek dvije borbe, no na bankovni mu je račun sjelo čak 80 milijuna dolara.

Za ‘borbu stoljeća’, kako joj sve češće tepaju američki mediji, trebao bi dobiti još 180 milijuna dolara (njegov će protivnik utržiti 120 milijuna), a gledatelji će ju moći pratiti preko ‘pay per viewa’ za nevjerojatnih 100 dolara!

U slobodnu prodaju pušteno je, pak, tek tisuću ulaznica, a samo će sretnici te oni dubokoga džepa moći uživo svjedočiti ovome spektaklu. Karte će koštati od 1.500 do 10 tisuća dolara, a u preprodaji ih već nude po cijenama koje se kreću od 4.800 do čak 54.000 dolara. Organizatori predviđaju kako će im borba donijeti vrtoglavih 400 milijuna dolara.

“Što je potrebno za savršen meč? Ne znam. Ostale su mi još dvije borbe, jedna u svibnju, a druga u rujnu. Nestalo je zabave, na boks sada gledam više kao na posao i ne uživam kao ranije. Još dvije borbe i gotovo je”, rekao je boksač koji se jednom (2007) već umirovio, i to na dvadeset mjeseci.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.