Najbolja američka skijašica želi se natjecati s muškarcima

Najbolja američka skijašica želi se natjecati s muškarcima

Najtrofejnija američka skijašica u povijesti od FIS-a je zatražila nastup u kanadskom Lake Louiseu 2018. godine.

Lindsey Vonn/Foto: facebook.com/LindseyVonnUSA

Američka skijaška i snowboard federacija (USSA) će sljedeći tjedan podnijeti službeni zahtjev Međunarodnoj skijaškoj federaciji (FIS) da se Lindsey Vonn omogući natjecanje u muškoj spustaškoj konkurenciji u Svjetskom kupu sljedeće sezone.

Ako bude prihvaćen taj zahtjev najtrofejnije skijašice u američkoj povijesti sa 77 pobjeda i 130 pobjedničkih postolja, natjecat će se sa skijašima zadnji vikend u studenom 2018. u Lake Louiseu, jedinom kanadskom skijalištu u sklopu Svjetskog kupa gdje je Amerikanka do sada upisala 14 od rekordnih 39 pobjeda u toj disciplini.

USSA namjerava podnijeti zahtjev na predsezonskom sastanku FIS-a sljedeći tjedan u Zurichu.

“Sve pojedinosti nisu poznate, ali ovo je sigurno tema oko koje su FIS-ovi dužnosnici podijeljeni”, stoji u priopćenju FIS-a.

Nije prvi put da je Vonn  izrazila želju natjecati se s muškarcima. Prije pet godina FIS je odbio sličan prijedlog navodeći kao objašnjenje za svoju odluku zabranu o mješovitim utrkama.

Vonn, koja će u listopadu navršiti 33 godine i najavila je odlazak u mirovinu na kraju sljedeće sezone, prošle je godine izjavila da bi voljela “pobijediti neke dečke i onda reći zbogom” u svojoj zadnjoj sezoni prije nego se oprosti od natjecateljskog skijanja.

“Znam da neću pobijediti, ali bih voljela imati priliku pokušati”, izjavila je Vonn za “Denver Post” početkom ove godine. “Mislim da sam ostvarila dosta pobjeda u Svjetskom kupu gdje bih trebala uživati toliko poštovanja da mi se omogući ta prilika”, dodala je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.