Najbolja opcija u dodatnim kvalifikacijama? “Dobili smo batina od njih”

Najbolja opcija u dodatnim kvalifikacijama? “Dobili smo batina od njih”

Hrvatska je pred nešto manje od godinu dana odigrala prijateljski dvoboj protiv Sjeverne Irske.

I vrapci na grani već dobro znaju kako Hrvatska u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji kao moguće protivnike može dobiti Sjevernu Irsku, Republiku Irsku, Švedsku i Grčku.

Mnogi nogometni zaljubljenici u Hrvatskoj kao najpoželjnijeg protivnika smatraju Sjevernu Irsku, 23. reprezentaciju svijeta s kojom je Hrvatska igrala pred nešto manje od godinu dana.

I uvjerljivo slavila s visokih 3:0 u prijateljskom dvoboju na Windsor Parku u Belfastu bez Modrića, Perišića, Brozovića i Rakitića. Ipak, igrala je i Sjeverna Irska u tom dvoboju bez najboljeg strijelca Kylea Laffertyja.

Najrelevantniji sugovornik po pitanju Sjeverne Irske je zasigurno Matej Mitrović, branič Hrvatske koji je igrao u Belfastu tog hladnog jesenskog dana, ali i prije sedam dana protiv Ukrajine u Kijevu.

“Ispada da smo ih lagano pobijedili, ali nadobivali smo se i malo batina. Pravi su prototip otočke momčadi koja je čvrsta u obrani, koja je agresivna i koja puno koristi duge lopte. Naravno, to znači i puno duela, ali i da trebaš biti koncentriran cijelu utakmicu jer jedan izgubljeni skok ti može stvoriti puno problema” rekao je igrač Bešiktaša.

Nije Mitrović htio Sjevernu Irsku nazvati najpoželjnijim protivnikom, a kako i bi kada im je u kvalifikacijama za Mundijal zabijala samo Njemačka, a protiv Norveške su si pogodak zabili sami.

“Svaka je reprezentacija do ovog dijela došla jer ima kvalitetu. Kada vidimo da ni u dodatnim kvalifikacijama nema Nizozemske ili Ukrajine mislim da je to dovoljan razlog da nikoga ne podcijenimo. Oni će sigurno na svoj način pokušati doći do prolaza i s kim god da budu igrali imat će svoje šanse”, zaključio je jedan od stožernih igrača hrvatske obrane.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.