ZAGREB OD 27. do 31. SRPNJA - DOM ODBOJKE BOJAN STRANIĆ

NAJBOLJE EUROPSKE U22 EKIPE U BORBI ZA SVJETSKO PRVENSTVO

NAJBOLJE EUROPSKE U22 EKIPE U BORBI ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Svoj put na Svjetsko prvenstvo tražiti će do nedjelje ekipe Italije, Turske, Poljske, Bugarske, Slovenije i naravno Hrvatska kao domaćin.

Foto: Hrvatska odbojkaška U-22 reprezentacija / HOS

U Zagrebu su danas počele Europske kvalifikacije U22 za odlazak na 2017 FIVB U23 Svjetsko prvenstvo za muškarce.

Turnir su otvorile ekipe Bugarske i Slovenije, gdje su naši susjedi pokazali više sigurnosti u prijemu i servisu te tako onemogućili protivnika na kvalitetan napad. Bugarski igrači rade veliki broj grešaka u napadu, što rezultira nervozom u izvedbi ostalih elemenata. Početkom trećeg seta njihov kapetan i do tada najbolji igrač Velizar Chernokozhev se ozljeđuje u jednom napadu te ekipa nastavlja dalje bez njega. U trećem setu bugarska reprezentacija igra bolje, ali set ipak odlazi na stranu slovenaca koji upisuju pobjedu 3:0 ( 25:20, 25:16, 25:24).

U drugom susretu Italija je lako pobjedila Tursku rezultatom 3:0 (25:21, 25:17, 26:24) . Ekipa Turske je zbog situacije u zemlji imala nemogućnost odigravanja već prije dogovorenih prijateljskih utakmica te ekipa još uvijek nije uigrana. Prva dva seta Talijani osvajaju bez većeg napora. U trećem setu se Turska budi i uz bolju i pametniju igru u mogućnosti je preokrenuti tijek utakmice. Nažalost, na kraju seta gube koncentraciju i s dvije greške u napadu Talijani upisuju vrlo važne bodove već prvi dan turnira.

Hrvatska se već prvi dan susrela s favoritom turnira, reprezentacijom Poljske. Bilo je za očekivati da naši protivnici neće dopustiti iznenađenje i da će koncentrirano odigrati sva tri seta. Od početka utakmice Poljaci drže vodstvo i drže tijek utakmice. I jedna i druga ekipa rade veliki broj grešaka na servisu. Poljaci to nadoknađuju dobrim prijemom za razliku od naše reprezentacije.

Hrvatska vođena Petrom Đirlićem (11 poena) i uz loš prijem pokušava napadom ugroziti vodstvo Poljaka, ali greške u završnici seta su preskupe. Drugi set obilježila je potpuna dominacija reprezentacije Poljske, koja ima nevjerojatnih 93 posto napada. Iako je Hrvatska malo bolja u prijemu, napad ne uspijeva naći rješenje za Poljski blok i set vrlo brzo završava rezultatom 25:11. Početak trećeg seta identičan je prvom, ali nakon prvog tehničkog time out-a igra Hrvatske se raspada. Trener Marin Ivanić zamjenama pokušava naći rješenje za igru protivnika, ali nažalost u ovoj utakmici ništa nije moglo promjeniti planove poljske reprezentacije koja je na turnir došla osvojiti prvo mjesto.

Izbornik Marin Ivanić na kraju se osvrnuo na igru naših mladih odbojkaša rekavši: “S obzirom da je ovo prva službena utakmica ove ekipe, možemo biti zadovoljni prvim i trećim setom. Isto tako, dobra stvar je da smo danas koristili sve igrače te mislim da ćemo sutra protiv Turske biti puno spremniji i odgovorniji.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.