Najbolje hrvatske rukometašice započele pripreme za Euro 2018

Najbolje hrvatske rukometašice započele pripreme za Euro 2018

Počela "operacija Francuska 2018"!

Foto: HRS

Seniorska reprezentacija Hrvatske pod palicom novog izbornika Nenada Šoštarića okupila se danas u glavnome gradu. Početak je to priprema za dva predstojeća kvalifikacijska susreta, kojima će prethoditi nekoliko treninga.

Novi će stručni stožer reprezentacije, izabran prije nekoliko dana, tako probiti led zbog odlaska dosadašnjeg izbornika Gorana Mrđena. Nakon 2002. godine novi – stari trener tako se opet vraća na izborničku klupu. Šoštariću će za stručnu analizu i još bolju pripremu na raspolaganju biti pomoćna trenerica Snježana Petika, današnja trenerica Podravke te bivša hrvatska reprezentativka.

Pred našim  reprezentativkama su kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2018. u Francuskoj, koje će se održati od 30. studenog sljedeće godine do 16. prosinca. Pariz, Nantes, Brest, Pau i Nica ugostiti će tako 16 najboljih ženskih reprezentacija.

Svoju će kartu za smotru naše rukometašice tražiti preko Ukrajine, Norveške i Švicarske koje se zajedno s našom reprezentacijom nalaze u skupini A.

Utakmica protiv Švicarske na rasporedu je u srijedu, 27. rujna, u 18 sati u Sutinskim Vrelima u Zagrebu. Nakon toga putuju u ukrajinski Sumi gdje će igrati protiv domaćina, a susret je na rasporedu u nedjelju 1. listopada s početkom u 19 sati.

Izbornik odabrane vrste prokomentirao je predstojeće susrete:

”Pred nama su kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje nisu nimalo lake. U skupini smo s Norveškom, Ukrajinom i Švicarskom. Nećemo se lagati, favorit je Norveška. U teoriji odlazak na Euro odlučivat će naše utakmice s Ukrajinom, pod uvjetom da svi dobijemo oba puta Švicarsku. No, ne smijemo se lagati, Švicarska nije nimalo laka ekipa. Ono što je bitno je da se kvalificiramo na Europsko prvenstvo kako bi ove mlađe igračice počele skupljati iskustva velikih natjecanja i da dobijemo novi polet u reprezentaciji. Želimo se uzdići. Prije prve utakmice imamo samo tri zajednička treninga i time sam sve rekao. Uoči Ukrajine u gostima imat ćemo još četiri ili pet treninga, ali što je, tu je. Ne tražimo isprike i znam da ćemo dati sve od sebe”, rekao je Šoštarić.

Danas se u rukometu ne smije nikoga podcijeniti. Svi igraju rukomet i svi se razvijaju. Moramo biti svjesni da imamo kvalitetu i da imamo bolji renome od Švicarske. Iz te utakmice bi trebali izaći kao pobjednici. Nakon toga nam slijedi Ukrajina. Dalek je put, ali mislim da ako imaš zacrtan cilj i želju da ti ništa ne smije biti prepreka. Moramo raditi najbolje što možemo kako bi ostvarili taj plasman na Europsko prvenstvo, a samim time nema ni isprika”, zaključila je za kraj pomoćna trenerica Snježana Petika o protivnicima.

Najboljim rukometašicama Hrvatske želimo puno sreće u kvalifikacijama i uspješan plasman na EP gdje će, nadamo se, predstavljati nas u najboljem svijetlu, onako kako su to činile i do sad.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.