Najbolje mlade judoke u Zagrebu! Hrvatska uzdanica kreće protiv Uzbekistanke

Najbolje mlade judoke u Zagrebu! Hrvatska uzdanica kreće protiv Uzbekistanke

Na Svjetskom juniorskom prvenstvu će nastupiti 590 judoka iz 83 države s pet kontinenata.

Tihea Topolovec/www./judo.hr/

Dan uoči početka Svjetskog juniorskog prvenstva u judu koje će se od 18. do 22. listopada održati u Zagrebu, održan je službeni ždrijeb prvenstva. Hrvatsku će predstavljati sedam judaša i deset judašica.

Na prvenstvu će nastupiti 590 judoka iz 83 države s pet kontinenata.

Hrvatski juniori će pred svojim navijačima tražiti priliku za iznenađenje na tri zagrebačka tatamija postavljena iznad leda velike dvorane Doma sportova.

Najviše izgleda ima Tihea Topolovec (do 57 kg), kojoj je ždrijeb za prvu protivnicu donio Uzbekistanku Sultonovu, srebrnu s posljednjeg azijskog juniorskog prvenstva.

“Ozljeda koljena je stvar prošlosti, osjećam se dobro i veselim se izaći pred svoje navijače na tako velikoj pozornici. Nije mi prvi puta da nastup na svjetskim prvenstvima, kao kadetkinja imam i medalju, tako da me cijelo to okruženje samo još dodatno motivira,” rekla je Topolovec nakon ždrijeba, kojem je prisustvovala uz ambasadoricu natjecanja Barbaru Matić.

“Velika je stvar imati ovako značajno natjecanje u svojoj državi i zato svi naši natjecatelji trebaju uživati i naravno dati sve od sebe,” rekla je Matić, bivša dvostruka svjetska juniorska prvakinja koja je uoči ždrijeba bila dio izaslanstva Hrvatskog judo saveza (HJS) i Međunarodne judo federacije (IJF) na primanju kod hrvatskog premijera Andreja Plenkovića.

Predsjednik Međunarodne judo federacije Marius Vizer čestitao je svima u organizaciji na još jednom odličnom događanju.

“Želio bih pohvaliti i čestitati Hrvatskom judo savezu i svima u organizaciji na još jednom odličnom događanju. Primanje kod premijera Plenkovića je bilo iznimno pozitivno i lijepo je vidjeti, čuti i osjetiti pravu potporu za naš sport,” rekao je Vizer.

Svjetsko juniorsko prvenstvo počinje u srijedu 18. listopada, a svakog dana natjecanja počinju u 10 sati, dok su finala na rasporedu u 17 sati. U nedjelju je na rasporedu ekipno natjecanje, a među 17 mješovitih reprezentacija je i Hrvatska.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.