Najbolji hrvatski golgeter Marko Šimić donio Jakarti naslov prvaka Indonezije

Najbolji hrvatski golgeter Marko Šimić donio Jakarti naslov prvaka Indonezije

Šimić je u naslov prvaka ugradio 18 pogodaka.

Prošlog tjedna pisali smo o najboljim hrvatskim strijelcima u Europi, ali i svijetu i vjerojatno su se mnogi iznenadili kada smo objavili da je Hrvat s najviše postignutih golova Marko Šimić koji igra u Indoneziji.

Šimićeva Persija Jakarta u zadnje kolo ušla je sa bodom prednosti ispred PSM Makassara i trebala joj je pobjeda pred 70.000 gledatelja na domaćem terenu protiv Mitra Kukara koji se borio za ostanak u ligi.

Makassar je slavio u svome susretu sa visokih 5:1, imali su već nakon 17 minuta 2:0 i osluškivali zbivanja u Jakarti. U trenutku postizanja drugog pogotka Makassara, najbolji hrvatski strijelac ove godine Šimić pogodio je iz kaznenog udarca za vodstvo svoje momčadi. Šimić je u 59. minuti postigao još jedan pogodak, a gosti su smanjili u 88. minuti golom Herdianta.

Persija Jakarta osvojila je zahvaljujući Šimiću prvi naslov nakon 17 godina posta. Šimić je na kraju sezonu završio kao treći strijelac lige sa 18 golova. Ispred njega su Brazilac David Da Silva sa 20 golova i Srbin Aleksandar Rakić sa 21 golom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.