Najbolji hrvatski košarkaš popljuvao FIBU

Najbolji hrvatski košarkaš popljuvao FIBU

Plasman Hrvatske na OI 2020. u Tokiju ovisiti će o eventualnoj pozivnici za kvalifikacije.

Bojan Bogdanović foto: HKS

Najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović predvodi svoje Indiana Pacerse prema playoffu istočne konferencije NBA lige. Indiana se nalazi na visokom četvrtom mjestu, a već 11 utakmica igraju bez najboljeg igrača Victora Oladipa. Odsustvo Oladipa dalo je više slobode Bojanu i promoviralo ga u novog vođu ekipe na terenu.

Na žalost po hrvatsku košarku, Bojan nije u mogućnosti igrati za reprezentaciju u koju se svaki puta rado odazvao, a Hrvatska nije poput Indiane našla zamjenu za svoju prvu violinu i gotovo sigurno propustiti će Svjetsko prvenstvo u Kini.

“Jako smo daleko od Svjetskog prvenstva. Nadam se da ćemo osigurati mjesto među sudionicima, ali bit će jako teško. Nema smisla. Slovenija koja je europski prvak neće biti na Svjetskom prvenstvu, a još neke sjajne reprezentacije poput Hrvatske i Turske su daleko od Kine. Još je tu nekoliko reprezentacija koje će imati težak posao. Nema smisla igrati na ovaj način.” – razočaran je Bogdanović sustavom kvalifikacija koji je nametnula FIBA.

Bogdanović je igrao samo u dva ciklusa. U prvom krugu Hrvatska je s njim na parketu upisala pobjede protiv Italije i Rumunjske u gostima, a u drugom krugu poražena je od Litve kod kuće i Poljske u gostima. U svakom slučaju, da su najbolji hrvatski košarkaši imali priliku igrati sve susrete, gotovo sigurno bi upisali još tri pobjede, a to bi već sada bilo dosta Hrvatskoj za plasman.

Ostala su još dva kola do kraja kvalifikacija, Hrvatska mora najprije pobijediti Poljsku sa više od pet koševa razlike, a onda u zadnjem kolu slaviti i u Mađarskoj te čekati eventualni kiks Poljaka kod kuće od Nizozemske.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.