Najbolji hrvatski rukometaš: “Jedva čekam da počne utakmica sa Srbijom”

Najbolji hrvatski rukometaš: “Jedva čekam da počne utakmica sa Srbijom”

Najstariji Igor Vori i najbolji Luka Cindrić najavili su utakmicu protiv Srbije.

“Srpske rukometaše poznajemo jako dobro i ne pada nam na pamet da ih podcijenimo”, kazao je Igor Vori na konferenciji za novinare u Splitu uoči početka EURA i utakmice sa Srbijom.

Najiskusniji hrvatski rukometaš, 37-godišnji Vori, kazao je da Srbi imaju odlične pojedince te da ne treba uzimati u obzir to što su u pet pripremnih utakmica doživjeli pet poraza.

“Tih pet srpskih poraza je samo zamagljivanje, oni skrivaju svoje adute, a vrlo su kvalitetni. Pritisak je na nama, a oni ne mogu ništa izgubiti, jer ih svi smatraju najslabijom selekcijom u našoj skupini. Mi nećemo imati problema sa Srbijom, ako ih ne podcijenimo, moramo biti opušteni, mada će teško biti opušten pred 12 tisuća naših navijača u Spaladium Areni. Uostalom, to je samo prva utakmica, čeka nas Island, pa Švedska….”, kazao je Vori.

Luka Cindrić je nedavno proglašen za najboljeg hrvatskog rukometaša i na ovom EURU će biti ključni razigravač hrvatske rukometne reprezentacije.

“Naravno da sam svjestan odgovornosti, ne bi bio tu da je drugačije. Bit će teško, jer je ovo prvenstvo najizjednačenije do sada, a mi kao domaćini imamo određeni pritisak favorita. Jedva čekam da počne utakmica sa Srbima, dobro ih poznajemo i morat ćemo se jako potrudit da ih pobijedimo. Ne očekuju valjda svi da Srbiju dobijemo nakon deset minuta igre”, kazao je Cindrić, igrač aktualnog europskog prvaka skopskog Vardara.

Utakmica Hrvatska – Srbija igra se u petak u 20.30 sati u Splitu, a u našoj skupini su još Island i Švedska, koji će otvoriti EURO utakmicom od 18.15 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.