Najbolji rukometaš svijeta: Karabatić naslijedio Domagoja Duvnjaka

Najbolji rukometaš svijeta: Karabatić naslijedio Domagoja Duvnjaka

Nikola Karabatić najbolji je rukometaš svijeta prema izboru IHF-a, a na tronu je zamijenio prošlogodišnjeg slavodobitnika Domagoja Duvnjaka...

Nikola Karabatić i Thierry Omeyer/Foto: Gettyimages

Francuz Nikola Karabatić naslijedio je Domagoja Duvnjaka na tronu najboljeg svjetskog rukometaša, premda se uz njegovo ime već neko vrijeme povezuju razne kontroverze oko namještanja utakmica i “nečasnih radnji” za koje je optužen zajedno s bratom i još nekolicinom “suradnika”.

No, kako si uvijek “nevin, dok se ne dokaže suprotno”, IHF ni ovoga puta nije pretjerano mario za takve insinuacije. Honorirane su Karabatićeve odlične igre u dresu Barcelone i francuske reprezentacije, s kojom je prošle godine osvojio EP, a ove godine u vitrine pospremio i svjetsko zlato.

Ovaj mu je naslov drugi u karijeri nakon 2007. godine, a pobjedom u izboru ušao je i u izabrano društvo igrača koji su prestižnu titulu najboljeg osvajali dva puta pridruživši se Talantu Dušebajevu (1994, 1996) i Ivanu Baliću, koji je najbolji bio 2003. i 2006. godine.

U izboru je sudjelovalo oko 55 tisuća ljudi – od stručnjaka i novinara do posjetitelja IHF-ove službene stranice, a među pet nominiranih bio je i prošlogodišnji laureat Domagoj Duvnjak.

Karabatić je dobio 33.7 posto glasova, a najveća mu je konkurencija s 21 posto bio Danac Mikkel Hansen. Treće mjesto zaslužio je francuski vratar Thierry Omeyer (19.5 posto glasova).

Najboljom rukometašicom svijeta proglašena je Brazilka Eduarda Amorim, najbolja igračica prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva koje su zajedničkim snagama organizirale Mađarska i Hrvatska.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.