Najbolji strijelac i asistent Eura na Hrvatsku!

Najbolji strijelac i asistent Eura na Hrvatsku!

handballnews.pl

Novija povijest mnogo je puta spajala rukometne reprezentacije Norveške i Hrvatske. Naši su uspješniji, no Norvežani su nam znali itekako zapapriti.

I prvi put dosad, naši večerašnji protivnici imaju status favorita, koji je, rekli bismo, opravdan dosadašnjim nastupima na ovogodišnjem Euru. Norvežani su u šaci držali Francuze, no iskustvo je na kraju presudilo u posljednjem napadu. Preostale protivnike su sredili relativno lagano, te sa velikom dozom optimizma ulaze u današnji susret.

Norvežani igraju moderan rukomet, brzom tranzicijom obrana-napad muče protivnike. U svojim redovima imaju i najboljeg strijelca dosadašnjeg dijela prvenstva Bjornsena, koji je zabio 29 pogodaka. Upravo je taj krilni igrač istrčao i najviše kontri na Euru. Za dijeljenje lopti zadužen je Sander Sagosen, po indexu korisnosti najbolji igrač prvenstva. On je i najbolji asistent prvenstva, ali dosta i zabija. Čak 22 pogotka, odličan učinak za vanjskog igrača.

Izabranici Christiana Bergea izvode brzi centar, a u obrani su veoma kompaktni. A i ono što prođe zaustavlja sjajni Torbjorn Bergerud, koji je u samom vrhu u poretku vratara. Bergerud je skupio 44 obrane, što je velika brojka, nemjerljiva sa 28 obrana naših vratara. Osim navedenih igrača, probleme bi nam mogao stvarati i već veteran, Bjarte Mirhol. Ovaj 35-godišnji pivot više nije brz kao u najboljim godinama, ali suvereno vlada crtom. Rijetko promašuje, i može se reći da ima raznovrsnu paletu udaraca za jednog pivota.

Treba spomenuti i šutera Tonnesena, koji je opasan ako uđe u seriju, razornog udarca izvana. Tu je i Jondal, koji je istina mnogo sporiji od Bjornsena, ali je zasigurno igrač na kojeg valja obratiti pozornost.

Norvežani svoje protivnike uglavnom uspijevaju uhvatiti u zamku, te im ne dopuštaju sporiju igru. Mnogo su lošiji na postavljene obrane, sve ovisi o Sagosenu, na kojeg bi trebao netko izlaziti. No, u formaciji 5-1 teško je zamisliti nekoga tko bi mogao paziti na Sagosena, osim Duvnjaka koji nije oporavljen. Vori se malo odmorio protiv Bjelorusa,  no teško da ga može zaustaviti budući da je već u godinama.

 

Sve u svemu, očekuje nas velika bitka na terenu, koju nećemo moći dobiti bez barem 10 obrana vratara. I na kraju, nadamo se da će i publika dati veliki vjetar u leđa našima.

Kauboji, sretno!

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.