Najskuplji izbornik na svijetu napušta Rusiju

Najskuplji izbornik na svijetu napušta Rusiju

Rusi ipak smijenili Capella...

Ruski izbornik Fabio Capello/Getty Images

Ruski nogometni Savez i Fabio Capello dogovorili su sporazumni prekid suradnje. Reprezentacija nije dobro krenula u kvalifikacije za Europsko prvenstvo, no talijanski strateg je s godišnjom plaćom od sedam milijuna eura bio najskuplji izbornik svijeta i Savez je izbjegavao smjenu jer bi morao platiti veliku odštetu za prijevremeni raskid ugovora. Zato je prije nekoliko tjedana Capello dobio jednoglasnu potporu Izvršnog odbora ruskog Saveza unatoč lošim rezultatima.

Rusija je na trećem mjestu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo sa osam bodova manje od Austrije i četiri boda zaostatka za Švedskom. U ljeto 2012. godine Capello je na poziciji izbornika Rusije naslijedio Dicka Advocata. Odveo je momčad na prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo, no Rusija nije prošla skupini s Alžirom, Belgijom i Južnom Korejom. Navijači i čelnici Saveza već dugo su nezadovoljni skupim izbornikom.

U slučaju jednostranog otkaza Savez bi morao Capellu isplatiti 21.4 milijuna eura, no prema pisanju ruskih medija dogovorena je isplata u iznosu od 15 milijuna eura. Za sada nije objavljen novi izbornik, a ruski mediji tvrde da će to biti trener CSKA Leonid Slucki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.