Najveće prodaje HNL-a: Dinamo sudjelovao u njih čak osam!

Najveće prodaje HNL-a: Dinamo sudjelovao u njih čak osam!

Čiji transferi, osim Dinamovih, su se još našli na popisu?

Foto. Goal.com

Posljednji je dan zimskog prijelaznog roka u većini zemalja, a mi smo se odlučili malo pozabaviti analizom oko toga koje su najveće prodaje u Hrvatskoj nogometnoj ligi. Došli smo do zaključka kako je od deset najvećih transfera, čak osam iz Dinama, dok su po jedan transfer u Top10 imali i Hajduk i Rijeka.

Na desetom mjestu nalazi se transfer mladog braniča Joze Šimunovića u redove Celtica za 7.5 milijuna eura. Na devetom mjestu još je jedan Dinamov branič, Dejan Lovren, koji je Maksimir zamijenio Lyonom za 8 milijuna eura, prije nego je otišao u Liverpool.

Jedini nekadašnji igrač Rijeke na ovom popisu je Andrej Kramarić, koji je 2015. godine potpisao za Leicester u iznosu transfera od 9 milijuna eura. A jedini Hajdukovac Nikola Vlašić drži sedmu poziciju svojim prelaskom u Everton za 10.8 milijuna eura.

Nadalje na listi imamo samo Dinamovce. Tako je Mateo Kovačić otišao u Inter za 11 milijuna eura, Vedran Ćorluka zaigrao je za Manchester City za 13 milijuna, dok je Marko Rog prodan Napoliju prije dvije godine za 13 milijuna eura.

Top 3 otvara Brazilac Eduardo da Silva, koji je 2007. godine prešao na Emirates za 13.5 milijuna eura. Drugo mjesto drži Luka Modrić, koji je još 2008. godine prodan Tottenhamu za, tada astronomskih, 21 milijun eura. Najskuplji igrač iz HNL-a je ipak Marko Pjaca, koji je u transferu vrijednom 23 milijuna eura potpisao za Juventus.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.