Najveće zvijezde nadolazaćeg Eura u Hrvatskoj...

Najveće zvijezde Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj

Najveće zvijezde Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj

Europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 14. do 28. siječnja 2018. godine u Hrvatskoj.

foto: Igor Kralj / pixsell

Kao i svako veliko sportsko natjecanje tako i nadolazeće Europsko prvenstvo u rukometu u Hrvatskoj ima svoje najveće zvijezde. Rukometaši možda u javnosti nisu slavni kao nogometaši ili košarkaši, možda ne zarađuju previše, ali i rukomet  ima svoje glavne predstavnike.

Europsko prvenstvo u rukometu održat će se od 14. do 28. siječnja 2018. godine. Hrvatska rukometna reprezentacija svoje će utakmice u skupini igrati u Splitu protiv Srbije, Švedske i Islanda.

SKUPINA A (Split): HRVATSKA, Švedska, Srbija, Island

SKUPINA B (Poreč): Francuska, Bjelorusija, Norveška, Austrija

SKUPINA C (Zagreb): Njemačka, Makedonija, Crna Gora, Slovenija

SKUPINA D (Varaždin): Španjolska, Danska, Češka, Mađarska

Skupina s najviše rukometnih zvijezda definitivno je ona u Varaždinu gdje igraju Španjolci, Danci, Česi i Mađari. Najviše pozornosti gledatelja privlačit će ona glavna imena, poput Víctor Tomása (Španjolska), Julen Aguinagaldea (Španjolska), Raul Entrerriosa (Španjolska) Filipa Jiche (Češka), u Varaždinu će igrati i sjajni Mikkel Hansen (Danska), vratar Landin (Danska), a i Mađari imaju svoje uzdanice, poput Lászla Nagya i sjajnog vratara koji brani u Veszpremu Rolanda Miklera.

Ni naša skupina A neće puno zaostajati po atraktivnosti od one u Varaždinu, uz naše zvijezde (Duvnjak, Vori, Štrlek, Horvat…) tu su još Guðjón Valur Sigurðsson (Island), Björgvin Páll Gústavsson (Island), Darko Ðukić (Srbija), Ivan Nikčević (Srbija) Andreas Nilsson (Švedska) Mikael Appelgren (Švedska).

Skupina B igra se u Poreču, a glavne zvijezde u gradu bit će rukometaši Francuske, Nikola Karabatić, Abalo, Guigou i društvo. Tu su i sjajni Norvežani koji će pokušati pomrsiti račune Francuzima. Sander Sagosen, Espen Lie Hansen i Bjarte Myrhol predvodit će Norvešku. Bjelorusija ima Barya Pukhouskog i Siarheia Shylovicha.  Austrijanci dolaze s Raul Santosom i Jankom Bozovićem. 

Skupine C donosi nam aktualne prvake Europe, reprezentaciju Njemačke predvodit će Uwe Gensheimer, Andreas Wolff i Patrick Groetzki, susjedi Slovenci također se mogu pohvaliti sjajnim igračima, glavna imena Slovenije su Gašper Marguč, Jure Dolenec i Blaž Blagotinšek. Crna Gora u svom sastavu nema baš neka velika imena, ali možemo izdvojiti Vuka Borozana koji igra u Vardaru. Makedoniju će na prvenstvu predvoditi jedna od glavnim zvijezda samog prvenstva sjajni Kiril Lazarov.

NAJVEĆE ZVIJEZDE EUROPSKOG RUKOMETNOG PRVENSTVA U HRVATSKOJ 2018.

10. UWE GENSHEIMER (Njemačka, PSG)

9.  IGOR VORI (Hrvatska, PPD Zagreb)

8. VICTOR TOMAS (Španjolska, Barcelona)

7. LUC ABALO (Francuska, PSG)

6. FILIP JICHA (Češka, Barcelona)

5. LASZLO NAGY (Mađarska, Veszprem)

 

4. MIKKEL HANSEN (Danska, PSG)

3. KIRIL LAZAROV (Makedonija, Barcelona)

2. NIKOLA KARABATIĆ (Francuska, PSG)

1. DOMAGOJ DUVNJAK (Hrvatska, Kiel)

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.