“Najzabavniji miting na kojem sam ikad bacao” – 2. Memorijal Ivana Ivančića

“Najzabavniji miting na kojem sam ikad bacao” – 2. Memorijal Ivana Ivančića

Ryan Crouser, olimpijski pobjednik u bacanju kugle : "Hvala Gradu Zagrebu- Vidimo se svakako i dogodine!"

CROUSER, WALSH, HILL foto: IAAF World Challenge Zagreb- "Hanžek"

Iako se najavljivao spektakl, nitko nije očekivao da će se na 2. Memorijalu Ivana Ivančića gledati najjače natjecanje u bacanju kugle u posljednjih nekoliko godina.

Kao što rekosmo u uvodu, pobijedio je olimpijski pobjednik iz Rio da Janeira Ryan Crouser s novim rekordom mitinga – 22.28, čime je za šest centimetara popravio šest godina stari rekord svog sunarodnjaka Christiana Cantwella.

“Ovo je velika godina za mene jer je ovo prva moja sezona u kojoj bacam kao profesionalac. Do sada sam studirao i moj fokus je bio na fakultetu. Sada se taj fokus prebacio sa studiranja na bacanje kugle. I to je bila jako velika promjena za mene.”

Drugi je s novim rekordom Oceanije bio pobjednik ovogodišnje Dijamantne lige i dvostruki pobjednik zagrebačkog mitinga Tom Walsh, koji je kuglu bacio 22.21. Ni na jednom natjecanju ove godine nismo vidjeli dva hica preko 22.20, a sad smo i tome postali svjedoci.

„Nisam nikad bacao po ovako hladnom vremenu i nisam vjerovao da će kugla letjeti ovako daleko. No, bio je to hitac tehnički bolji nego onaj s kojim sam osvojio zlato u Riju. Zapravo, mislim da je to bio tehnički najbolji hitac u mojem životu! Bilo je to vrlo zabavno natjecanje, hvala Zagrebu i Zagrepčanima što su mi omogućili natjecanje u ovakvom ozračju“, rekao je oduševljeni Crouser i dodao:

„Sad idem sa Stipom na vašu obalu, a onda konačno kući, no već se veselim sljedećoj sezoni i izazovima koje ona nosi. Cilj mi je baciti kuglu 23 metra. Vidimo se svakako i dogodine!“

Stipe Žunić foto: foto: IAAF World Challenge Zagreb- "Hanžek"

Stipe Žunić 

REZULTATI BACANJA KUGLE:

Ryan Crouser (SAD) 22.28 (rekord mitinga)
Tom Walsh (NZ) 22.21 (rekord Oceanije)
Darrell Hill (SAD) 21.44
Frank Elemba (Kon) 20.89
Joe Kovacs (SAD) 20.42
Asmir Kolašinac (Srb) 20.42
Tomasz Majewski (Polj) 20.24
STIPE ŽUNIĆ (HRV) 19.99

 A ne treba zaboraviti ni bacanje kugle poznatih u sklopu humanitarne akcije Hanžeka i Hrvatskog Caritasa “Zagrli svijet na Hanžeku – Za 1000 radosti”. Prvi se  u bacanju kugle okušao hrvatski gimnastičar, Marijo Možnik.

Marijo Možnik

Marijo Možnik

Tako je jučerašnji dan postao  prava najava današnjega dana i novog izdanja Hanžekovićeva memorijala , koji će okupiti ‘atletsku elitu na jednom mjestu’. Najveća zvijezda dakako bit će olimpijska pobjednica u disku, naša Sandra Perković. Uz Sandru nastupit će i popularni Jamajčanski sprinter Asafa Powell, tri zlatne američke olimpijke koje će trčati 400 metara, brončana skakačica u dalj iz Rija, srpska skakačica u dalj Ivana Španović te brojne druge atletske zvijezde.

sandra perković_n

Prijenos mitinga može se pratiti od 18:10 h na drugom programu HRT.

Satnica dostupna ovdje.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.