Najzahtjevniji Giro kreće u Jeruzalemu! Nastupa i najbolji biciklist današnjice

Najzahtjevniji Giro kreće u Jeruzalemu! Nastupa i najbolji biciklist današnjice

Čak će osam etapa na Giru sljedeće godine završiti zahtjevnim usponom.

Chris Froome/Getty Images

U srijedu je u Milanu predstavljena ruta 101. izdanja biciklističke utrke “Giro d’Italia” koja će početi 4. svibnja sljedeće godine u Jeruzalemu, a završiti 27. svibnja u Rimu.

Vozači će tijekom 21 etape prevaliti ukupno 3546 kilometara, od toga će 44.2km biti pojedinačni kronometri, a čak će osam etapa imati cilj na vrhu uspona.

Takva ruta po svojim karakteristikama odgovara četverostrukom pobjedniku “Tour de Francea” Britancu Chrisu Froomeu koji je stoga i najavio kako će dogodine po prvi put u karijeri nastupiti na “Giru”.

“Mnogo smo razgovarali o mom mogućem nastupu na ‘Giru’ i zaključili smo kako bi osvajanje ‘Gira’ i ‘Toura’ u istoj godini bilo veliko postignuće u modernom biciklizmu. Dodatni razlog u prilog tome da nastupim na ‘Giru’ je i taj što će sljedeće godine biti jedan tjedan pauze više između kraja ‘Gira’ i početka ‘Toura'”, kazao je Froome.

Froome je prošle godine osvojio i “Tour” i “Vueltu” te bi u slučaju trijumfa na “Giru” istovremeno držao naslove na sve tri trotjedne utrke.

Posljednji biciklist koji je uspio osvojiti “Giro” i “Tour” bio je Marco Pantani 1998. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.