Nakon Christiana Pulisica možda je Fabian Benko opcija za Hrvatsku

Nakon Christiana Pulisica možda je Fabian Benko opcija za Hrvatsku

Foto: Fabian Benko Facebook

Jedan od onih nogometaša hrvatskog porijekla koji neće zaigrati za hrvatsku nogometu reprezentaciju je Christian Pulisic. Američki nogometaš naših korijena pozvan je u A reprezentaciju SAD-a koja u srijedu igra kvalifikacijsku utakmicu s Gvatemalom. 17-godišnji Pulisic jedan je od najvećih talenata američkog nogometa i zabio je gol protiv Hrvatske na U-17 Svjetskom prvenstvu u Čileu prošle godine. Njegov veliki talent prepoznala je i Borussia Dortmund koja je dovela mladog nogometaša prošlog ljeta.

Ovaj veznjak iz Hersheyja u Pennsylvaniji nakon igranja za mlađe selekcije dobio je poziv Jürgena Klinsmanna kako bi se riješilo pitanje za koga će igrati u budućnosti. Da se odluči za Hrvatsku bile su male šanse, ali njemački trener nije htio biti taj koji će Amerikancima možda uskratiti velikog nogometaša u budućnosti.

Hrvatska je kroz povijest uspjela nagovoriti mnoge nogometaše iz dijaspore da odjenu dres hrvatske reprezentacije, no neki su ipak zaigrali za zemlju rođenja. Sljedeća borba HNS čeka s njemačkim savezom i to oko nogometaša Bayerna Fabiana Benka koji je isto godište kao i Pulisic.

Prošlog ljeta Benko je odradio pripreme s prvom momčadi Bayerna i Pep Guardiola ga je pohvalio. Moderan je ofenzivni nogometaš koji može igrati na krilnim pozicijama i iza napadača i nadamo se kako bi u budućnosti mogao izabrati hrvatsku reprezentaciju.

Foto: Christian Pulisic / Facebook

Foto: Christian Pulisic / Facebook

Foto: Fabian Benko7 Facebook

Foto: Fabian Benko/ Facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.