Nakon šilterice šilterica: HNL ima novog trenerskog rekordera

Nakon šilterice šilterica: HNL ima novog trenerskog rekordera

Foto: HRT/Facebook

Trener HNK Rijeke Matjaž Kek od danas je najdugovječniji trener u povijesti HNL-a, a Slovenac je sa vrha tako skinuo Igora Pamića, koji je na klupi Istre proveo 1651 dan. Veliki je to uspjeh za 55-godišnjeg slovenskog stručnjaka budući da je opstao tako dugo u promjenjivom okruženju HNL-a, gdje se po običaju treneri mijenjaju kao na traci.

Kek je prošle godine pretekao riječku legendu Stojana Osojnaka na prvom mjestu najdugovječnijih trenera Rijeke, a ove godine je pretekao društvo iz cijele lige. Uspjeh je još veći budući da je Kek stranac, te ne postoji strani nogometni stručnjak u povijesti HNL-a sa toliko domaćih utakmica, a Kek je ušao i u društvo trenera s najviše HNL nastupa nakon što je probio granicu od 200 vođenih utakmica.

Podsjetimo, Matjaž Kek je 27.veljače 2013. godine postao trener Rijeke, a debitirao je početkom ožujka te godine na Kantridi u utakmici protiv Intera. S Rijekom je osvojio sve što se moglo osvojiti: prvenstvo, Kup i Superkup, te je klub s Rujevice čak tri puta plasirao u skupine Europa Lige. Prethodno je u karijeri vodio Maribor, Al-Ittihad i reprezentaciju Slovenije, a ugovor s Rijekom ima do 2020. godine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.