Suradnja HOO-a i Sveučilišta Libertas

Nakon sportske karijere, u kojem smjeru krenuti?

Nakon sportske karijere, u kojem smjeru krenuti?

Stjecanje visokoškolskog obrazovanja sportaša

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Sveučilište Libertas sklopili su danas  sporazum kojim će unaprijediti međusobnu suradnju u području sporta, obrazovanja i znanosti, a prije svega omogućiti stjecanja visoko školskog obrazovanja kategoriziranim sportašima.

Sveučilište će omogućiti vrhunskim kategoriziranim sportašima studiranje na preddiplomskom stručnom studiju „Menadžment sporta i sportskih djelatnosti“ po najnižim školarinama. Osim toga, Sveučilište će jednom vrhunskom kategoriziranom sportašu, kojeg u suradnji sa Sveučilištem izabere HOO  i koji upiše 1. godinu studija u akademsko godini 2016/2017 omogućiti školovanje na preddiplomskom stručnom studiju „Menadžment športa i športskih djelatnosti“ bez plaćanja školarine za sve tri godine studija, pod uvjetom da redovno upisuje više godine studija. Studij traje šest semestara i njegovim završetkom stječe se stručni naziv stručni prvostupnik/stručna prvostupnica menadžmenta sporta i sportskih djelatnosti (bacc. oec.)

Prioritetno je zamišljen kao studij za školovanje vrhunskih i ostalih sportašica i sportaša koji bi se, nakon određenog broja godina aktivnog bavljenja sportom, trebali povući sa sportskih natjecanja i uključiti u neke druge profesionalne aktivnosti, koje su im po svojoj prirodi najbliže i najuže povezane s onim čime su se bavili u početku svog radnog vijeka. Naravno stručni studij „Menadžment sporta i sportskih djelatnosti“ otvoren je bez ikakve diskriminacije i svim drugim zainteresiranim građanima, kako ističu provoditelji.

„Vrhunski sportaši svoj su sportski uspjeh postigli zahvaljujući marljivom radu, a ta se marljivost očituje i u njihovom pristupu studiju. Rijetki su oni aktivni ili bivši sportaši koji ne spadaju među bolje studente u svojim generacijama“,  rekao je predsjednik Upravnog vijeća Libertasa Duško Pavlović.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je kako karijera nakon sportske karijere zauzima važno mjesto među sastavnicama djelovanja HOO-a.

„Mnogi vrhunski sportaši dokazali su kako je moguće uskladiti uspješnu sportsku i akademsku karijeru. Sigurni smo kako će mnogi naši sportaši naći svoje mjesto na ovom sveučilištu i tako osnažiti novu karijeru nakon one sportske“ , zaključio je nakraju Mateša.

Foto: HOO

Foto: Libertas/ Kovačić, Pavlović, Mateša, Čop

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.