Napredak Borne Čorića na ATP ljestvici

Napredak Borne Čorića na ATP ljestvici

Borna Čorić jedini je, ovog tjedna, od hrvatskih predstavnika u Top 100 napredovao na ljestvici...

Protekli tjedan nije donio velike ATP i WTA turnire pa se tako stanje na ljestvicama nije previše mijenjalo. Prvih deset u obje konkurencije zadržali su svoje pozicije, a malo više promjena dogodilo se u Top 100.

Odigrani su turniri u Casablanci i Houstonu, a na tim turnirima većinom su sudjelovali igrači od 11 pozicije i lošije plasirani. Promjena kod tenisača zabilježena je zamjenom mjesta Kevina Andresona i Roberta Bautiste Aguta gdje je Andreson došao do 15. pozicije.

Što se tiče hrvatskih tenisača Marin Čilić ostao je deseti, Karlović 22., a Dodig se nalazi na 97. mjestu. Naš najmlađi tenisač u Top 100, Borna Čorić, napredovao je za jedno mjesto i sada drži  54. poziciju.

Kod tenisačica situacije je slična. Pobjednica turnira u Charlestonu, Angelique Kerber ulovila je 14. poziciju i usput preskočila Saru Errani i Venus Williams. Od hrvatskih tenisačica situacija je postala lošija za Mirjanu Lučić-Baroni koja je ubilježila pad za šest mjesta i trenutno je 64. na ljestvici, dok je Ana Konjuh također pala, ali za dvije pozicije pa je sada 98.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.