Naš Hajduk: Izbor novog Nadzornog odbora Hajduka

Naš Hajduk: Izbor novog Nadzornog odbora Hajduka

Početkom srpnja bira se novi Nadzorni odbor Hajduka...

Gradsko vijeće Splita jednoglasno je odlučilo da će Udruga Naš Hajduk provesti natječaj za članove novog Nadzornog odbora Hajduka i organizirati izbore. Formirat će se tročlano povjerenstvo koje će pratiti te aktivnosti. Nadzorni odbor Hajduka ima devet članova, od kojih sedmoricu biraju članovi Udruge Naš Hajduk. Ostala dvojica su predstavnici dioničara.

Udruga Naš Hajduk trenutno ima oko osam tisuća članova, a to bi se uskoro moglo povećati jer u izborima mogu sudjelovati svi koji se učlane do 22. svibnja. Povjerenstvo će nakon izbora predložiti vijeću grada Splita kandidate koji dobiju najviše glasova, a Vijeće će potom te kandidate predložiti Skupštini Hajduka. Luka Podrug je na sjednici upitao zašto se uopće raspravlja o sudjelovanju Udruge Naš Hajduk u izboru, na što je gradonačelnik Baldasar izjavio da je spomenuta udruga već dobila ovlasti za provođenje izbora.

Grad Split ima 56 posto dionica Hajduka. Udruga Naš Hajduk je odmah nakon sjednice potvrdila da će idući tjedan na stanicama Grada Splita i u Slobodnoj Dalmaciji biti objavljen natječaj. Kandidati će se moći prijaviti u roku od 30 dana. Izbori će biti 4. srpnja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.