Nastup na 15. POI u Riju zasada izborilo 10 sportaša

Nastup na 15. POI u Riju zasada izborilo 10 sportaša

Foto: Facebook/Zaklada Paraolimpijac

Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora utvrđena je trenutna lista evidentnih putnika za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru. Lista je proširena za još tri sportaša i to plivače Kristijana Vincetića i Dinu Sinovčića te judašicu Luciju Brešković.

Evidentna lista putnika trenutno broji deset sportaša iz četiri sporta, no njima se može pridružiti netko od sedam potencijalnih kandidata na kojoj se nalazi sedam atletičara, a već iza 1. travnja će se znati prvi koji će se naći na listi evidentnih kandidata.

Također je usvojena individualna lista sportaša posebne skrbi na kojoj se nalazi njih 17 iz atletike, plivanja, stolnog tenisa, biciklizma i alpskog skijanja. To su sportaši na koje će Hrvatski paraolimpijski odbor računati u slijedećem paraolimpijskom ciklusu.

Za 12. zimske paraolimpijske igre koje će se održati za dvije godine u Pyeongchangu trenutni kandidati su paraolimpijci Dino Sokolović i Damir Mizdrak te mlada Eva Goluža.

Na sjednici Skupštine HPO-a koja će se održati 16. travnja u Đurđevcu biti će proglašeni najuspješniji sportaši koji su nastupili na Sportsko-rekreativnim igrama 2015. godine i to Marina Bionda iz Slavonskog Broda i Krunoslav Pavlinec iz Varaždina, dok je najuspješniji savez u 2015. godini Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.