Zg kutak Europskih Sveučilišnih igara

U sklopu Europskih Sveučilišnih igara natjecanje u bridžu osvojili Nijemci

U sklopu Europskih Sveučilišnih igara natjecanje u bridžu osvojili Nijemci

Foto: Facebook/Tihana Brkljačić

U sklopu SC-a S. Radić u Zagrebu  u petak 22.7.2016. igralo se finale natjecanja u bridžu, kartaškoj igri ali također i misaonom sportu koji privlači sve veći broj poklonika. Natjecanje u ovom sportu i popularnoj kartaškoj igri u sklopu sveučilišnih igara u Zagrebu okupilo je deset ekipa koje su se u 18 kola sudarale po principu “Round-robin”, odnosno svaka je momčad igrala protiv svake dva puta.

Natjecanje je trajalo 4 dana i nakon mnogih kartaških borbi prvo mjesto je zauzela ekipa njemačkog Sveučilišta u Potsdamu, drugo mjesto je zauzelo Karlovo sveučilište iz Praga. na trećem mjestu se našlo Sveučilište KOC  iz Istanbula dok su kartaši domaćeg Sveučilišta u Zagrebu zauzeli četvrto mjesto.

Koliki je ovo uspjeh za domaćine Sveučilišnih igara i širu popularizaciju i mjesto ovog kartaškog natjecanja u RH, priupitali smo gospođu Tihanu Brkljačić, voditeljicu natjecanja:

“Što se naših predstavnika tiče, smatram da smo trebali ući u borbu za medalje, no malo je nedostajalo za bolji rezultat. što se tiče bridža kao igre i njegove popularizacije, u Hrvatskoj se trenutno razvija, ima sve više mladih igrača te se i izvodi kao fakultativni predmet na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva, kao i u XV. Gimnaziji, popularnom MIOC-u.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.