Natko Zrnčić-Dim treći u superkombinaciji u Wengenu, Ivica Kostelić odustao nakon slaloma

Natko Zrnčić-Dim treći u superkombinaciji u Wengenu, Ivica Kostelić odustao nakon slaloma

Natko se u švicarskom skijalištu peti puta popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, zaostavši 1.08 sekunde za pobjednikom Ligetyjem

Natko Zrnčić Dim na postolju/Getty Images

Natko Zrnčić-Dim osvojio je odlično treće mjesto, dok Ivica Kostelić nije završio prvu superkombinaciju sezone voženu u švicarskom Wengenu. Natko se nakon odlična dva nastupa u švicarskom skijalištu peti puta popeo na pobjedničko postolje u Svjetskom kupu, zaostavši 1.08 sekunde za pobjednikom Tedom Ligetyjem.

Kostelić je pak rano okončao svoj nastup na prvoj od samo dvije ovosezonske superkombinacije, haklavši vrata nakon prvog prolaznog vremena slaloma. Ivica će priliku za nove bodove imati već u subotu kada će Wengen ugostiti spust, dok je nedjelja rezevirana za slalom.

No, za razilku od Kostelića odličan je bio Natko Zrnčić-Dim koji je slalom okončao na trećem mjestu sa sekundom i pol zaostatka za vodećim Pinturaultom. Natko je hrabro odradio i spust na legendarnom Lauberhornu, i s vremenom 2:45.82 zauzeo prvo mjesto nakon svoje vožnje. No, odmah ga je pretekao odlični Ligety (2:44.74), dok se vodeći nakon slaloma Francuz Alexis Pinturault na kraju smjestio između Amerikanca i Natka (2:44.96).

Zanimljivo, wengenska superkombinacija zamijenila je tradicionalni raspored disciplina. Zbog vremenskih neprilika na rasporedu je prvo bio slalom, a na spust kao što je uobičajno.

Rezultati: 1. Ted Ligety (SAD) 2:44.74, 2. Alexis Pinturault (Fra) 2:44.96, 3. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 2:45.82

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.