Navijači pozor, Rusija zove: “Smještaj i karte mogu se pronaći za pristojan novac”

Navijači pozor, Rusija zove: “Smještaj i karte mogu se pronaći za pristojan novac”

Prosječna cijena karte za utakmice u grupnoj fazi kreće se već od 50 eura.

Foto: Lea Perhoč

Svjetsko prvenstvo u Rusiji polako kuca na vrata. Poznato je 29 sudionika, posljednjeg ćemo dobiti sutra kasno navečer, a ždrijeb slijedi već 1. prosinca.

Kako će se među putnicima pronaći i Hrvatska, pozor je to za navijače koji vjerno prate reprezentaciju ma gdje god igrala. U ruskom Rubinu iz Kazana već dvije godine igra i Mijo Caktaš koji dobro poznaje najveću zemlju na svijetu.

“Daleko je Svjetsko prvenstvo, moram reći da se u Rusiji ne osjeća kako će za sedam mjeseci ovdje igrati najveće nogometne zvijezde. Možda je u Moskvi drukčije, ali mi u Kazanju nemamo taj osjećaj”, započeo je bivši veznjak Hajduka koji je upoznat i sa stanjem infrastrukture.

“Koliko smo upoznati, još se dva stadiona uređuju, a ostali su spremni. Najbolji su u St. Peterburgu i Moskvi. Lužniki je mjesto finala, taj će biti najbolji”, nastavio je Caktaš koji preporuča i najjednostaviji oblik prijevoza.

“Oni koji su se po Francuskoj vozili automobilima, neka zaborave u Rusiji na taj model prijevoza. Ogromne su relacije, a ceste nisu na tom nivou da se između gradova s istoka i zapada zemlje može prelaziti cestom. U ruskom prvenstvu iz Kazanja stalno letimo. Zrakoplov je najbrže sredstvo komunikacije. I najbolje u ruskim uvjetima”, poentira Dugopoljac koji je iznenadio odgovorom o smještajnim kapacitetima.

“Smještaja će biti na izuzetnom visokom nivou. Neće biti ni skupo, barem u manjim gradovima. Moskva će ponuditi nešto skuplje hotele, ali to je ipak glavni grad. U Kazanju i ostalim gradovima moći će se pronaći ugodan smještaj za pristojan novac.”

Nešto slično je i s kartama koje se za grupnu fazu mogu kupiti po vrlo povoljnim cijenama. Od najskupljih 1.360 kuna do nevjerojatnih 140 kuna.

“Ljudi kupuju, čak ni cijena nije previsoka. Bit će prosječna cijena oko 50-ak eura, makar za ovu početnu fazu natjecanja. Nije to ni malo za stanovnike Kazanja koji žive od 300 do 400 eura mjesečnih primanja. Ali, valjda svi razmišljaju kako je Svjetsko prvenstvo jednom u njihovom dvorištu”, zaključio je Caktaš.

Ulaznice za utakmicu otvaranja dostupne su od 350 do 3.555 kuna, dok ćete Kockaste u osmini finala moć pratiti za cijenu od 1.580 do 250 kuna

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.