Navijači u strahu: ”Modrić je na sebe navukao prokletstvo!”

Navijači u strahu: ”Modrić je na sebe navukao prokletstvo!”

Odlaskom Jamesa Rodrigueza u minhenski Bayern, u Real Madridu oslobodio se dres s brojem deset, koji je tradicionalno namijenjen najvećim zvijezdama momčadi. Tu priliku iskoristio je Luka Modrić, koji je odbacio svoj dosadašnji broj 19 pa će od ove sezone na leđima imati legendarnu desetku.

Hrvatski veznjak u Kraljevski klub stigao je prije pet godina, a nakon ne baš uspješne prve sezone, njegova igra konstantno je išla uzlaznom putanjom. Bio je na zavidnoj razini, a momčad je uz njegov doprinos osvajala najvrednije trofeje. Ipak, navijači se pribojavaju kako bi se to sada moglo promijeniti zbog prokletstva Realove desetke, o čemu pišu i svjetski mediji.

Tako primjerice britanski SPORTbible podsjeća da nijedan igrač Reala još od doba Luisa Figa nije opravdao činjenicu da igra dobro s desetkom na leđima. Portugalac je za Real igrao do 2005. godine i od tada su petorica igrala s tim brojem, a nijedan nije opravdao velika očekivanja.

Prvi koji je naslijedio desetku bio je Brazilac Robinho, a uslijedila su dva Nizozemca, Wesley Sneijder i Lassana Diarra, koji uopće nije imao imaginaciju jedne desetke i bio je daleko od Realove razine. Nakon njega taj dres obukao je Mesut Ozil. Nijemac je pomogao Realu u osvajanju Primere, no navijači su se konstantno žalili da gotovo uvijek nestane u velikim utakmicama. Posljednji igrač koji nije ispunio očekivanja bio je ranije spomenuti James, Kolumbijac koji je protekle dvije sezone više proveo na klupi nego na terenu.

Kako naglašava SPORTbible, prokletstvo Realove desetke možda ne traje dugo i nije najgore u sportskoj povijesti, no Modrić neće imati nimalo lagan zadatak da ga prekine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.