NBA: “Hezonja je tvrdoglav, zna komplicirati i ponekad je sebičan”

NBA: “Hezonja je tvrdoglav, zna komplicirati i ponekad je sebičan”

Mario Hezonja koji je noćas izabran kao peti pick drafta od strane Orlando Magica predstavljen je na službenoj stranici NBA lige.

Mario Hezonja/ Foto: Getty Images

Mario Hezonja s petka na subotu ispisao je povijest hrvatske košarke. Izabran je kao peti pick drafta od strane Orlando Magica čime je postao najbolje plasirani Hrvat na draftu. Prije njega tu je čast imao Dario Šarić koji je izabran od strane Philadelphia 76ersa.

Službena stranica NBA.com kao najveće Marijeve prednosti navodi odličan šut koji je specifičan za njegovu dob, killer instinct koji bi mogao razviti tijekom svoje NBA karijere i vjeru te samopouzdanje u svoje sposobnosti. Navodi ga se i kao jednog od najeksplozivnijih igrača koji dolazi iz europske košarke, a osim šuta krasi ga i dribling te asistencije.

Ipak, Amerikanci su pronašli i pokoju zamjerku na Hezonjin račun, a to su prije svega tvrdoglavost i sebičnost te slabija igra u obrani kada mu ne ide najbolje u napadu: “Tvrdoglavost i veliko samopouzdanje mogu mu biti blagoslov ili prokletstvo…ili će ga odvesti do zvijezda ili u propast.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.