NBA LIGA: Jaka hrvatska kolonija lovi prsten

NBA LIGA: Jaka hrvatska kolonija lovi prsten

Ante Žižić oduševio protiv Magica; nba.com/cavaliers

Upravo u NBA Ligi Ante Žižić mogao bi stići do povlastice kojom se mogu pohvaliti samo Toni Kukoč (Chicago Bulls) i Žan Tabak (Houston Rockets). Mogao bi Ante Žižić osvojiti prsten prvaka jer Cavsi su složili megamomčad, onu u kojoj su velikani, poput negdašnjeg MVP-a sezone Derricka Rosea, pristali igrati za dva milijuna dolara samo da bi osvojili naslov i pomogli LeBronu Jamesu da vrati primat od Warriorsa.

Ante Žižić stigao je ovo ljeto u kamp Boston Celticsa, ali završio je u Clevelandu kao sporedna figura u tradeu u kojem su glavne face bili Kyrie Irving, koji je završio u Bostonu, te Isiah Thomas i Jay Crowder, koji su otišli put Cavsa. No, prvo rešeto koje je ponudila predsezona za Žižića je prošlo odlično. U izravnom obračunu s Walterom Taveresom i Kendrickom Perkinsom pokazao se boljim, svakako većim potencijalom i Cavsi su nakon kampa otpustili obojicu, premda je Perkins veteran s prstenom, a ostavili Antu Žižića.

Međutim, s obzirom na ono što je ostalo u momčadi, Žižić će se trebati svojski potruditi da u rookie sezoni dobije bilo koju minutu. Cavsi će startati sa stretch-peticom Kevinom Loveom, a s klupe će ulaziti dosadašnji starter, čista petica Tristan Thompson. Treća opcija na centru, ali zapravo druga klasična petica, bit će Ante Žižić. Na papiru to izgleda odlično da ne postoje razne mogućnosti, pa i ona s LeBronom na petici ako Crowder igra na poziciji četvorke.

Najviše šanse za naslov ima Ante Žižić, koji će biti zamjena Lovea i Thompsona. U svakom slučaju, očekuje nas puno odlične košarke.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.