Europske kvalifikacije U22 za odlazak na 2017 FIVB U23 Svjetsko prvenstvo

Nedostatak koncentracije Hrvatsku koštalo pobjede protiv Turske

Nedostatak koncentracije Hrvatsku koštalo pobjede protiv Turske

"Ostaje žal za zadnjim setom!"

Foto: Hrvatska U-22 / HOS

Drugi dan turnira u Zagrebu obilježile su pobjede Poljske, Italije i Turske. U prvom susretu dana Poljska je opet pokazala zašto je mnogi smatraju favoritom turnira. Unatoč borbenosti Bugarske, iskustvo i tehnička superiornost igrača Poljske dolazi do izražaja. Poljaci upisuju nova tri boda rezultatom 3:0 (25:18, 25:17, 25:14) za prvo mjesto na tablici.

Utakmica između Italije i Slovenije vjerojatno će na kraju odlučivati o drugoplasiranoj ekipi ovog turira. Slovenska ekipa vrlo brzo stvara veliku prednosti i set odlazi na njihovu stranu. No, na početku drugog seta, shvativši da mogu i znaju bolje, Talijani počinju igrati. Uz jači servis rade pritisak na slovenski prijem i njihovi napadači više nisu učinkoviti kao u prvom setu. Talijanski blok je na pravom mjestu i utakmica se vraća na početak. Italija nastavlja s dobrom igrom i dobiva treći set rezultatom 25:20 . Nakon toga igra slovenske reprezentacije se raspada, a utakmica završava rezultatom 3:1 (17:25, 28:26, 25:20,25:10).

Hrvatska utakmicu protiv Turske otvara dobro i borbeno. Do prvog tehničkog time outa igrači se bore za svaku loptu i ne rade pogreške. Tada turski igrač Ogulcan Yatgin dolazi na servis i radi seriju od pet poena u nizu. Uz loš prijem, Nikola Sćerbakov ne može razigrati svoje igrače kvalitetnim loptama. Nakon što se prijem  stabilizirao približavamo se protivniku. Na 20:22 Turci spašavaju izgubljenu loptu, ali naši igrači nisu na dobroj poziciji u obrani.  U globalu naša ekipa igra na bljeskove, nedostaje emocija bez kojih se protiv ovakvih ekipa ne može igrati. Do kraja utakmice radi se  veliki broj grešaka naših igrača u napadu i servisu što Turska koristi i okreće u svoju korist. Nažalost naša ekipa ne nalazi rješenja i to biva to, Turska pobjeđuje s 3:1.

Utakmicu je prokomentirao kapetan Filip Šestan: 

“Utakmicu smo otvorili jako dobro, i bili smo dostojan protivnik u prva tri seta, pogotovo u trećem u kojem smo promjenom početne šestorke, došli do prvog seta na ovom turniru. Sada nam ostaje žal za zadnjim setom.”

Foto: Hrvatska U 22 / HOS

Foto: Hrvatska U 22 / HOS

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.