(Ne)higijena i (ne)kultura u teretani

(Ne)higijena i (ne)kultura u teretani

Mnogi u teretanama ne drže do higijene, a još manje do kulture.

Izvor: Instagram/ lil_asskicker1

Dragi svi koji trenirate ili tek namjeravate početi trenirati, želim vas na jedan humorističan i duhovit način upozoriti na sitnice kojima pokazujemo (ne)poštovanje prema ostalim članovima, tako da molim vas – bez ljutnje. Bitno je shvatiti da nismo jedini u prostoriji te da su ponašanje i kultura izrazito bitne stavke, a kao takve postaju ogledalo nas samih.

Počnimo od najbitnije stavke – Higijene.

Pojedinci nakon što su cijeli dan proveli na poslu, na terenu, u prirodi… dolaze odraditi trening pritom ne mijenjajući obuću. Istom obućom staju na spravu gdje će netko sjesti ili se rastežu na strunjači gdje će netko drugi ležati.

Odjeću ne mijenjaju treći dan za redom. Svaki dan prije toga odradili su trening od kojeg su se dobro oznojili. Nećete vjerovati, ali mirisi se zaista osjete, pa čak i na udaljenosti do tri metra.

Tijekom treninga odlučili su obaviti nuždu. Izlaze iz WC-a, bace pogled na svoje divno izgrađene mišiće i vraćaju se treningu… Umivaonik niti ne primjećuju.

Stoga, uvijek nosite sa sobom čisti ručnik i stavite ga na spravu ili klupicu gdje trenirate, svima nam je dovoljno kupati se u vlastitom znoju. 😀

Mjenjajte odjeću i obuću, koristite dezodoranse i perite ruke sapunom.

Izvor: Instagram/ lil_asskicker1

Sljedeća stavka je – Kultura.

Ponovo pojedinci, odradili su deadlift, urlali na sav glas da ih svi čuju, prisvojili sve moguće utege. Napokon što su gotovi – odlaze. Šipka i utezi od 250 kg ostaju gdje su ih i koristili te se nadaju da će ih neka dobra duša vratiti na mjesto. Netko drugi će preskočiti istu vježbu, jer mu se ne sprema tuđi nered ili pak živi u zabludi da je to mjesto zauzeto.

Prilikom udarnog termina u teretani odluči su napraviti Super serije zauzimajući četiri do pet sprava. Nikako da shvate da nisu jedini, da organiziraju trening na način da ne smetataju drugima ili se prebace u termine kada je manja gužva. Isto tako, vjerojatno zamišljaju da posjeduju pojedinu spravu, iako nisu ostavili niti ručnik, niti bočicu ili nešto treće kao „znak“ da je zauzeta dok odmaraju između serija.

Nakon što su se presvukli za odlazak kući, padne im na pamet kako bi bilo dobro ostati sjediti na klupici u svlačionici i pregledati novosti na Facebooku. Ostali se pritom presvlače pored ormarića jer zbog njih, njihove torbe, jakne i shakera smještenih na klupici nemaju gdje sjesti.

Poanta ovog članka je da se nasmijete, te isto tako da se svi zajedno potrudimo kako bi nam bilo što ljepše i ugodnije vrijeme provedeno u teretani.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.