Nek se ponovi Zaragoza !

Nek se ponovi Zaragoza !

Znali smo im zapapriti.

foto: HRS facebook

Rukometne reprezentacije Francuske i Hrvatske mnogo su puta ukrstile koplja na terenima. Bilo je tu svega, šokantnih pobjeda i poraza, ali jedno je bilo uvijek isto :Omeyer nas je izluđivao. No, velikog Thieryja sada nema na prvenstvu, zamjena je odlični Gerard, ali nadamo se da neće ulijevati strah u kosti našima i da ćemo mu dobro napuniti mrežu. Osim ako ne stavi masku Omeyera, he he. Šala, ni to ne pomaže.

  1. Posljednji put Kauboji i Trikolori su se sastali na Olimpijskim igrama 2016. U frapantnoj utakmici Hrvatska je vodila veći dio utakmice. Kopljar, Horvat i Štrlek trpali su kao ludi, ali zašto jednostavno kad može komplicirano. Mamić je napravio probijanje u zadnjem napadu, i Francuzi su u zadnjoj sekundi dobili sedmerac. Guigou je tukao, ali ukazao se Pešić i donio veliku pobjedu 28:27.

Susreli smo se i na Euru u Poljskoj 2016. Francuzi su nas pregazili sa osam razlike, ali znali smo im uzvratiti. Deklasirali smo Poljsku, i tako izbacili Francuze iz daljnjeg natjecanja. Vjerujem da i oni još sanjaju to natjecanje. Odgovarali su im skoro svi rezultati, osim pobjede Poljske sa pet i više golova razlike ili naše pobjede sa 13 i više razlike. Skoro svi.

Takmaci su bili isti i na Euru u Danskoj 2014. godine. Hrvatska je pod Golužom igrala dobro prvo poluvrijeme, imala i plus 3 ali… U drugom se ukazao Omeyer, ništa nije išlo, Francuzi su markirali Kopljara koji ih je napunio u prvom dijelu. I odnijeli su pobjedu 27:25.

Francuzi su slavili i na dva pripremna turnira, njihovom domaćem i na Bring cupu. No, to im ne zamjerimo, niti želimo pamtiti.

Nećemo daleko u povijest. Na SP-u u Španjolskoj 2013. hrvatska rapsodija. Pomeli smo Francusku, Oneyera, Karabatića,Dinarta… Istina,Omeyer je i tada bio dosta dobar, ali mi smo bili maestralni. Alilović je branio sve, Duvnjak trpao i deklasirani su Trikolori 30:23. Hrvatska je ušla u polufinale, i to na kakav način, a Francuzima nije pomogao ni crveni karton našeg dotad najboljeg igrača Drage Vukovića. Zaragoza je slavila, Hrvatska je slavila, Ćosić skoro proplakao…

Dalje u povijest nećemo. Nek se ponovi 2013.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.