Nenad Bjelica o svojoj sudbini: “Sve je u rukama Damira Miškovića”

Nenad Bjelica o svojoj sudbini: “Sve je u rukama Damira Miškovića”

Upitna je sudbina Nenada Bjelice u Speziji...

Nenad Bjelica/Foto: Gettyimages

Hrvatska kolonija u talijanskoj Speziji od početka nove prvenstvene sezone proživljava teške dane. Nenad Bjelica i njegovi puleni nisu pobijedili u posljednjih šest kola, a tamošnji mediji već su se naveliko raspisali o ‘velikoj krizi’ u klubu.

Svemu tome kao ‘šlag’ na tortu došlo je i nedjeljno Bjeličino isključenje protiv vodećeg Cagliarija, koje je promptno povuklo i pitanje njegova ostanka na Spezijinoj klupi.

“Mi smo u rezultatskoj, ali ne i igračkoj krizi. Stvarno dobro igramo, ali nam je sreća na nekoliko utakmica okrenula leđa. Prečesto nam se događaju promašaji izglednih šansi, dekoncentracija i slaba realizacija, na tome ćemo morati više poraditi. Ništa nije izgubljeno, Serie B jako je zanimljivo natjecanje u kojemu se prvih osam momčadi bori za ulazak u viši rang, a posljednjih pet od ispadanja iz lige. Prvenstvo je i dalje u uvodnoj fazi, pred nama je puno utakmica”, kazao je Bjelica u razgovoru za Goal.

Osvrnuo se hrvatski strateg i na medijske sve glasnije spekulacije o njegovu odlasku. “Moja je sudbina isključivo u rukama gospodina Miškovića, koji je već mjesec dana na poslovnom putu u Africi. Redovito se čujemo, no ipak je nešto drugo razgovarati u četiri oka. Bit će onako kako on odluči; spreman sam na sve, ugovor sa Spezijom veže me do ljeta i znam da klub ponovno mogu uvesti u gornji dom prvenstvene ljestvice. Prošle smo godine imali sličnu krizu, mediji su nas pokopali, ali mi je gosp. Mišković tada vjerovao. Pokazalo se to dobrim potezom – rušili smo sve rekorde u povijesti kluba, a vjerujem da će tako biti i ovoga puta.”

Svjestan je kako rezultati činjenično nisu dobri, niti zadovoljavajući, ali… “Nitko od toga ne bježi, svi smo svjesni loših rezultata. Nisam trener koji će poslije tri dobivene utakmice pomisliti da je Mourinho, niti nakon dva poraza pomisliti da sam kakva katastrofa. Radim pošteno, u svakom trenutku dajem svoj maksimum i tako namjeravam dalje. Drugačije ne znam”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.