Nenad Bugarin doprvak svijeta do 23 godine

Nenad Bugarin doprvak svijeta do 23 godine

Nakon bronce na Europskom prvenstvu, Bugarin je osvojio još jednu medalju u klasi Finn…

Nenad Bugarin/Foto: www.hrt.hr

Hrvatski jedriličar Nenad Bugarin osvojio je srebrenu medalju na Svjetskom prvenstvu do 23 godine u klasi Finn. Prvenstvo je održano u Valenciji, a ispred Bugarina pobijedio je Čeh Ondrej Teply.

Bugarin je ovom medaljom potvrdio kako je prelazak u klasu Finn bio pun pogodak jer mu je to već druga medalja, nakon bronce na Europskom prvenstvu.

Eto, prijelaz iz Lasera u Finn pokazao se kao dobar potez, medalje u mlađoj kategoriji, sasvim solidni nastupi među seniorima, tako da sam zaista zadovoljan. Otvorio sam ovo prvenstvo s diskvalifikacijom radi preuranjenog starta, tako da sam od početka imao uteg oko vrata. Dakle, otvaranje je bilo daleko od idealnog, međutim svi koji su se borili za vrh su pokupili pokoju diskvalifikaciju tijekom tjedna, pa mene moja ipak nije toliko puno stajala. Danas zaista buran dan, s tim prosvjedom i penalom, ali na kraju sve se dobro završilo“, kazao je Bugarin koji je na zadnjem plovu kažnjen kaznenim okretom.

Na Olimpijskim igrama u Riju Hrvatsku će predstavljati jedan jedriličar u klasi Finn koji će se izabrati kroz nacionalne kvalifikacije. Trenutno je vodeći Ivan Kljaković Gašpić, ispred Milana Vujasinovića i Nenada Bugarina.

Ne razmišljam o tome, Bambi (Kljaković Gašpić) jedri izvrsno, a moj cilj generalno je Tokio 2020. Nastavljamo dalje raditi, krajem godine je još Svjetsko prvenstvo na Novom Zelandu, volio bih godinu zaključiti s dobrim nastupom u Takapuni“, izjavio je 22-godišnji Bugarin.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.