Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije: Najvažnije je da stvaramo igrače za A selekciju

Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije: Najvažnije je da stvaramo igrače za A selekciju

- Za reprezentativce u inozemstvu je problem jer nemaju natjecateljski kontinuitet, kaže Gračan

Nenad Gračan/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska U-21 reprezentacija za mjesec dana, točnije 20. svibnja okupit će se pred kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo. Susret protiv Ukrajine na rasporedu je 28. svibnja, izabranici Nenada Gračana u ovoj utakmici imaju mogućnost potvrditi prvo mjesto kolo prije kraja i osigurati plasman u drugi krug kvalifikacija.

– Još uvijek ima dosta vremena do utakmice protiv Ukrajine, iako će i tih mjesec dana brzo proći. To je jedna utakmica koja može riješiti sve naše dvojbe u ovoj skupini, pozitivan rezultat donosi nam plasman u doigravanje. Bit će to zahtjevna utakmica u taktičkom i psihičkom dijelu za mlade igrače. Iako je već kraj prvenstva vjerujem da će pronaći dodatne snage i motiva da odigraju maksimalno, rekao je Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije.

– Većina igrača, posebice u Hrvatskoj, igraju u prvim ekipama i imaju potrebnu minutažu. Za reprezentativce u inozemstvu je malo drugačija situacija i to je problem kada mladi igrači odu van. Ostanu bez natjecateljskog kontinuiteta. Zato i tu treba biti oprezan pri izboru igrača, ustvrdio je Gračan.

U doigravanje će ući pobjednici skupina i četiri najbolje drugoplasirane momčadi. Tada će se održati ždrijeb i pobjednici dodatnih kvalifikacija odnosno sedam reprezentacija priključit će se domaćinu Češkoj.

– Najvažnije je za početak da izborimo doigravanje i da naravno kroz vrijeme stvaramo igrače za A reprezentaciju. Pritom ne samo u igračkom smislu već i kao osobe, ustvrdio je Gračan osvrnuvši se kratko na slučaj Marka Livaje koji je proteklih mjeseci imao dosta problema u Atalanti, posebice zbog suspenzija uzrokovanih ponašanjem igrača.

– Tu postoje neki problemi koje mi ne možemo riješiti kroz jedno ili dva okupljanja. Igrač to treba riješiti prije svega sam sa sobom. Šteta je da se to događa jer Livaja je kvalitetan igrač i prošao je sve selekcije hrvatske reprezentacije. Još je prerano reći hoće li biti pozvan za utakmicu protiv Ukrajine, zaključio je Nenad Gračan.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.