Nenad Gračan: Kada napravimo analizu, moramo priznati da su Englezi bili bolji

Nenad Gračan: Kada napravimo analizu, moramo priznati da su Englezi bili bolji

- Bili smo prvi u vrlo teškoj skupini. Kvalitetni smo i mi i Englezi, i nama ostaje prioritet stvaranja igrača za A reprezentaciju, rekao je Gračan

Nenad Gračan/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

U potrazi za pobjedom koja bi joj omogućila plasman na završni turnir u Češku, Hrvatska U-21 ugostila je u utorak engleske vršnjake u Vinkovcima, no momčad Garetha Southgatea potvrdila je stečenu prednost iz Wolverhamptona. Ponovno je svladala mlade Hrvate rezultatom 2:1.

– Žao mi je što se nismo uspjeli plasirati na Europsko prvenstvo, i žao mi je zbog vinkovačke publike što nismo uspjeli pobijediti. Kada napravimo analizu, moramo priznati da su Englezi bili bolji, iako smo imali svoje prigode. Nedostajalo nam je dosta igrača, neki ne igraju u svojim klubovima i bilo nam je teško držati potrebni ritam kada smo lovili rezultat. Ipak, pokazali smo da možemo parirati velikim reprezentacijama, što Englezi sigurno jesu, i čestitam im na uspjehu, sažeo je hrvatski izbornik Nenad Gračan.

Podsjetio je pritom na dobro odrađeni kvalifikacijski ciklus, koji je uključivao i gostujuće pobjede nad Švicarskom i Ukrajinom.

– Bili smo prvi u vrlo teškoj skupini. Kvalitetni smo i mi i Englezi, i nama ostaje prioritet stvaranja igrača za A reprezentaciju, dodao je Gračan.

– Englezi su dobro radili pritisak, to nam je stvaralo probleme i u prvoj utakmici i uzvratu, nastavio je Gračan.

Već u prvom poluvremenu Gračan je morao zamijeniti Rebića, umjesto kojega je ušao Bagarić.

– Rebić je bio načet ozljedom prije utakmice. Mislio sam da će biti u redu, ali osjećao je bolove i nije mogao nastaviti, zaključio je Nenad Gračan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.