Nenad Gračan: Ovi igrači mogu odgovoriti zahtjevima u A reprezentaciji

Nenad Gračan: Ovi igrači mogu odgovoriti zahtjevima u A reprezentaciji

- Zadovoljni smo više igrom nego rezultatom, s obzirom da smo imali više prilika i djelovali odlično, bez obzira na napore ovih momaka koji su došli s priprema u Austriji, kaže Gračan

Foto HNS/Drago Sopta

Hrvatska U-21 nije uspjela sačuvati vodstvo protiv Ukrajine u Zagrebu. Rebićev je pogodak na kraju bio dostatan za jedan bod, koji je izabranike Nenada Gračana doveo na prag osvajanja prvog mjesta u Skupini 5.

– Zadovoljni smo više igrom nego rezultatom, s obzirom da smo imali više prilika i djelovali odlično, bez obzira na napore ovih momaka koji su došli s priprema u Austriji. Mislim da je publika mogla uživati. Čestitam svima, a u ovom natjecanju ovaj bod mnogo znači. Bolji smo u međusobnom omjeru od Ukrajinaca, sažeo je hrvatski izbornik.

U mladoj je reprezentaciji bilo sedam igrača koji kandidiraju za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil pod vodstvom Nike Kovača.

– Neki su naši igrači nedostajali, ali skupili smo vrlo kvalitetnu momčad. Igrači se nisu štedjeli i svaki od njih može odgovoriti zahtjevima u A reprezentaciji, ukoliko izbornik Kovač tako odluči, kazao je Gračan.

Posljednju utakmicu u skupini Hrvatska igra u rujnu kod Latvije.

– Vidjet ćemo prije tog gostovanja kako će se odvijati ostale utakmice u skupini pa ćemo reagirati u skladu s time, zaključio je Gračan.

Mateo Kovačić priznao je da su se osjećale posljedice napornog rada u Bad Tatzmannsdorfu, no na terenu se nije kalkuliralo.

– Noge su bile malo teže, ali drago nam je što smo s ovom generacijom. Izbornik Kovač je dobro krenuo i nadam se da će izbornik Gračan dobro završiti te da ćemo otići na Europsko prvenstvo. Bolje smo igrali, šteta što smo primili gol, izjavio je Kovačić.

– I neigranje u Interu dio je karijere. Trenirao sam normalno i počeo igrati taman prije SP-a. Ostanak u Interu mi je prva opcija, a u reprezentaciji treba ići utakmicu po utakmicu i trening po trening. Svi ćemo biti spremni za Brazil, ali ne smijemo zaboraviti ni Kamerun ni Meksiko. U vezi će igrati oni za koje se izbornik odluči, a mi ćemo svi dati sve od sebe, rekao je mladi hrvatski nogometaš po završetku dvoboja s Ukrajinom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.