Nenad Gračan: U playoffu za Europsko prvenstvo sve je otvoreno

Nenad Gračan: U playoffu za Europsko prvenstvo sve je otvoreno

Nemam nikakvih želja za ždrijeb jer nema tu više slabih reprezentacija. Kada smo već došli do ovdje nadam se da ćemo napraviti još jedan korak više, ustvrdio je Gračan

Nenad Gračan/Foto www.hns-cff.hr/Drago Sopta

Hrvatska nogometna reprezentcija do 21 godine pobjedom u Latviji osigurala je prvo mjesto u skupini i sada čeka dodatne kvalifikacije u kojima će se odrediti putnici za Europsko prvenstvo. Izabranici Nenada Gračana pružili su dobru igru i još jednom pokazali da se ova generacija ima čemu nadati.

– Bilo je najvažnije da pobijedimo i ostanemo na prvom mjestu u skupini gdje smo bili cijelo vrijeme tijekom kvalifikacija. Nije bilo lako u psihološkom smislu zbog puno izmjena u momčadi, ali u poluvremenu dijelu sve legnulo na svoje mjesto. Vidjela se naša dominacija, iako je Latvija agresivna momčad, dovoljno je reći da su izgubili na gostovanju kod Ukrajine 1:2 i dobili su gol u 94. minuti, rekao je Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentcije.

Hrvatskoj sada preostaje čekati protivnika u dodatnom playoffu. Sustav kvalifikacija za EURO baš i nije najpošteniji jer bez obzira na dobre igre u skupini sve se svede na dvije utakmice dodatnih kvalifikacija.

– Sve je otvoreno, sigurno je da ćemo dobiti kvalitetnog protivnika. Nemam nikakvih želja za ždrijeb jer nema tu više slabih reprezentacija. Kada smo već došli do ovdje nadam se da ćemo napraviti još jedan korak više, ustvrdio je Gračan koji je za utakmicu protiv Latvije imao nešto izmijenjen sastav na raspolaganju pošto je Niko Kovač nekoliko igrača pozvao u A reprezentaciju.

– Prioriteti se znaju, vidjet ćemo kada se napravi selekcija za utakmice protiv Bugarske i Azerbejdžana vidjet ćemo tko je od igrača u kadru za A reprezentaciju. Moramo se pripremiti maksimalno, vjerujem da će se vratiti neki ozlijeđeni igrači vratiti i imat ćemo veći fond igrača, zaključio je Nenad Gračan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.